Головна Новини Марилівський спиртозавод продали з молотка вдруге за останні два роки

Марилівський спиртозавод продали з молотка вдруге за останні два роки

20 вересня, фонд Держмайна завершив другий аукціон, що відбувся за оновленими правилами. На приватизацію було виставлено Марилівський спиртзавод, розташований у селищі Нагірянка Тернопільської області, – повідомляє 24 канал з посиланням на сайт ФДМУ.
Переможець аукціону не згадується, проте на сайті Prozorro.Продажі вказано, що новим власником активів заводу стане ТОВ “Вітагро Енерджі”, яке належить 42-річному Сергію Лабазюку (проживає у місті Волочиськ Хмельницької області) – депутату Верховної Ради України трьох останніх скликань та засновнику агрохолдингу VitAgro. Днем раніше Фонд держмайна вже пустив з молотка Кобиловолоцький завод, що також розташовується на Тернопільщині, пише Чортків Сіті
Переможна ставка за активи Марилівського спиртзаводу склала 150, 001 млн грн – це майже втричі більше, ніж стартова ціна лота у 54,3 мільйона гривень. Переможець повинен сплатити кінцеву суму протягом 20 робочих днів з моменту формування протоколу торгів. Якщо оплата не надійде, право купівлі лота перейде до ТОВ “Форчунер Ріелті”, яке запропонувало за активи заводу на 1 тисячу гривень менше.
Це друга спроба Фонду держмайна продати Марилівський спиртзавод. У листопаді 2020 року найбільший молдавський виробник етилового спирту ZERNOFF запропонував за підприємство 120 мільйонів гривень, проте потім відмовився купувати його начебто через значну розбіжність фактичної кількості майна із заявленою в електронному лоті.