Головна Новини Маму 8-класника який цькував і принижував вчительку суд ошрафував на 850 гривень

Маму 8-класника який цькував і принижував вчительку суд ошрафував на 850 гривень

В одній зі шкіл Лановецького району Тернопільської області учень 8-го класу влаштував булінг проти вчителя.

“Восьмикласник неодноразово зривав урок. Педагог намагався зупинити свавілля, закликав учня бути чемним й сумлінним, неодноразово скаржився дирекції та батькам. У справу втрутилися працівники ювенальної превенції. За фактом задокуметованого адмінправопорушення вчиненого неповнолітньою особою, штраф сплачуватимуть його батьки”, – сказано в повідомленні поліції.

За зухвалу поведінку підлітка відповідальність понесла мама.

Суд встановив, що в період часу з 01.09.2020 року по 11.11.2020 року неповнолітній, учень 8 класу Борщівської ЗОШ І-ІІІ ст. ім.Я.Горошка, розташованої в с.Борщівка Лановецького району Тернопільської області, під час навчального процесу вчинив діяння булінг (цькування), які полягали у психологічному насильстві (лайка, образи) щодо учасника освітнього процесу вчителя української мови , а саме: виражався систематично нецензурними словами, порушував дисципліну, чим заподіяв шкоди психологічному здоров`ю вчительці.

Своєї вини у вчиненні правопорушення мати хлопця не визнала і пояснила, що неодноразово вчителі її повідомляли про порушення дисципліни на уроках її сином. Однак вона рахує, що діянь булінгу її син не вчиняв, він не ображав вчительку, лише порушував дисципліну на уроці.

Суд визнав винною маму учня вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 173-4 КупроАП і наклав на неї адміністративне стягнення у вигляді штрафу в сумі 850 ( вісімсот п`ятдесят) грн.