Головна Новини Мама трирічного хлопчика, який помер в лікарні, судитиметься із тернопільськими медиками

Мама трирічного хлопчика, який помер в лікарні, судитиметься із тернопільськими медиками

Минуло двадцять днів, як життя трирічного Артемчика зупинилося в Тернопільській міській лікарні. Хлопчик помер від менінгіту. Діагноз підтвердився після результатів розтину.

– Він був у нас єдиним сином, онуком та племінником. Це була радість нашого життя, без нього у домі пусто і на душі пустота… І невже за цю халатність і байдужість, яка позбавила нашу дитину життя, не буде ніхто покараний?! – написала у соцмережі мама Артемчика Надія Качура, пише Медіатор

За матеріалами справи порушено кримінальне провадження за ст. «Неналежне виконання лікарями обов’язків». Заяву батьків розглядають у поліції.

– Вилучають медичні картки, далі створять комісію і вирішуватимуть чи є вина лікарів, чи підверджена вона документально. Якщо так, справа піде в суд. Ми зараз шукаємо хороших адвокатів, – розповідає мама.

Довіру до лікарів Надія Качура втратила назавжди, але каже, знайде сили, щоб відповідальність понесли медики. Бо за чотири виклики швидкої, дитині ставили неправильні діагнози, не пропонували госпіталізувати, тим самим забирали час. 

– Лікарі інфекційного призначили лікування від отруєння без жодних аналізів, чим прискорили смерть сина, адже саме після капельниць і уколу від блювати (церукалу) його стан дуже погіршився. Не передати словами, коли після їхнього лікування Артемчик втратив зір, кликав мене і намацував руками, почалися судоми. В них планові аналізи зранку про які я питала і просила. А смерть також планова? – питає мама Артемчика.