Головна Новини Маленька дівчинка з Тернопільщини не може встати на ніжки, але гордо виконує...

Маленька дівчинка з Тернопільщини не може встати на ніжки, але гордо виконує Гімн України

Директор Збаразького ЦСССДМ Руслана Боднар впродовж останніх тижнів знайомить своїх друзів та читачів її сторінки у фейсбуці із людьми, що проживають у Збаразькому районі та потребують допомоги. Особлива уваги Руслани Боднар прикута до сімей, які виховують хворих діток.

“Кожна мати вважає свою дитину особливою… Однак розуміти та прийняти те, що твоя дитина особлива через проблеми зі здоров’ям – дуже важко.

Славута Ілонка із с.Травневе (09.06.2014 р.н.) народилася семимісячною з вагою лише 960 грамів. Два місяці дівчинка перебувала у спеціальному “інкубаторі”, щоб набрати вагу. Коли її виписали з лікарні до дому, то загрози у розвитку дитини не було. Але коли Ілонці виповнилося 1 рік і 8 місяців, поставили діагноз – ДЦП. На даний час дівчинка не ходить, має проблеми із травленням. Вона з мамою часто відвідує Тернопільський центр реабілітації. Крім основної хвороби, у дівчинки часто бувають судоми.

Як і всі дітки з особливими потребами, Ілонка потребує медикаментів, які життєво необхідні для неї: Мікропам (Італія), Креон, Депакін, Пантогам, ну і, звісно, 3-4 рази в рік – реабілітація у Тернопільській обласній дитячій лікарні.

У свої 4 рочки Ілонка розказує віршики, співає пісні, починає говорити реченнями.Мабуть, є дорослі, котрі не знають Гімн України повністю на пам’ять, а от ця маленька дівчинка з гордістю заспівала нам його… Навчає її бабуся, що проводить практично весь час з внучкою.

Мати дівчинки, пані Марія, розповідає, що вони цікавляться кінною терапією та дельфінотерапією, але на це потрібні кошти. Батьки намагаються зробити усе можливе і неможливе, щоб допомогти донечці. В очах матері видно сльози і біль, та, водночас, надію. Надію на краще, на допомогу небайдужих людей. Вже не в першій сім’ї, де виховуються особливі дітки, чуємо гіркі слова про те, що держава не зацікавлена в одужанні та підтримці таких діток…. От і зараз – сльози на обличчях матері та бабусі, коли жінки розповідають як подали документи для одержання необхідних для Ілонки ортезів ще у серпні 2018 року, а їх до цих пір немає…. А дні йдуть, минає час. Для дівчинки важлива кожна хвилина, яка б сприяла її зціленню….

Бажаючим допомогти родині Славута, просимо про перерахунок благодійної допомоги на рахунок 4188 3710 2217 7324 “Аваль” , одержувач Славута Марія Василівна”.