Головна Новини Майже 6 тисяч гектарів землі зарезервовано для учасників АТО Тернопільщини

Майже 6 тисяч гектарів землі зарезервовано для учасників АТО Тернопільщини

Головне управління Держгеокадастру у Тернопільській області, співпрацюючи з органами місцевого самоврядування, оновили перелік земельних ділянок, які пропонуються у власність учасникам антитерористичної операції та членам родин загиблих воїнів.
Нині на Тернопільщині для учасників АТО зарезервовано 5,7 тис. гектарів земель. З них для садівництва – 749 га, для ведення особистого селянського господарства – 4,79 тис. га, для житлового будівництва – 191 гектар.
Найбільшу кількість земель для учасників антитерористичної операції зарезервували у Зборівському (577 га), Борщівському (562 га) та Шумському (514 га) районах Тернопільської області.
Cтаном на сьогодні до Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області звернулися 4694 учасники антитерористичної операції. З них 3840 вже отримали дозволи на виготовлення документації із землеустрою. У власності учасників антитерористичної операції вже перебуває 1949 ділянок.

Довідково:
Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.
На сайті Держгеокадастру розміщена покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів, котрі бажають отримати земельні ділянки. Роз’яснення складено з урахуванням запитів, які найчастіше надходять до земельного відомства.