Головна Новини Майже третина чоловіків Тернопільщини не придатні до служби

Майже третина чоловіків Тернопільщини не придатні до служби

SANYO DIGITAL CAMERA

Відбулося чергове засідання ради оборони Тернопільської області. Виконання Указу Президента України від 14 січня 2015 року «Про часткову мобілізацію» та загальний стан завдання на проведення заходів щодо шостої черги мобілізації в області розглянули голова облдержадміністрації, члени ради оборони області, керівники структурних підрозділів, голови районних державних адміністрацій, міські голови (міст обласного значення), військові комісари, керівники військового управління та правоохоронних органів області. Також на засіданні обговорили завдання ремонту військової техніки Збройних Сил України районними державними адміністраціями та виконавчими комітетами міських рад (міст обласного значення).

Учасники засідання вирішили: голови РДА та виконавчих комітетів міських рад повинні організувати взаємодію з керівниками військового управління та правоохоронних органів, аби продовжити роботу щодо забезпечення належної та безперервної роботи військово-лікарських комісій під час мобілізації та призову громадян на військову службу. А щодо будь-яких проявів невиконання завдань по мобілізації керівниками підприємств, органами виконавчої влади, місцевого самоврядування правоохоронні органи мають вживати відповідні заходи реагування.

«Зараз усі наші зусилля спрямовані на оповіщення. Адже лише після медогляду ми вже достеменно знаємо, скільки людей придатних, а скільки не придатних до військової служби, — зазначає начальник сектору мобілізаційної роботи Тернопільської облдержадміністрації Ігор Романовський. — Зараз, у період з 20 червня до 9 липня здійснюється оповіщення військовозобов’язаних, проходження медоглядів та вручення розпоряджень та повісток на відправлення у військові частини та навчальні центри. Слід зазначити, станом на сьогодні оповіщення військовозобов’язаних виконується не в повній мірі. Особливо це стосується Монастириського, Борщівського, Заліщицького, Бучацького районів та Кременецької міської ради».

Найкраще оповіщення, як завжди виконують у Підволочиській та Зборівській РДА. Натомість у Монастириському районі на медичну комісію не прибув жоден військовозобов’язаний, аналогічна ситуація і в Кременецькому районі, наголошує Ігор Романовський. Загалом у відсотковому співвідношенні військовозобов’язаних області: 31% — цілком придатні до служби, 27% — непридатні. Решта — особи обмеженої придатності, їм надано відстрочку й направлено на до обстеження.
Планове відправлення військовослужбовців відбудеться 9 липня. До слова, 29 тисяч жителів області ухиляються й переховуються від військової служби та перебувають у розшуку.