Головна Новини “Мажори” на Тернопільщині “бавляться” амфетаміном

“Мажори” на Тернопільщині “бавляться” амфетаміном

kur_323Кількість злочинів, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків, порівняно з аналогічним періодом минулого року на Тернопільщині зросла. Цьогоріч правоохоронці викрили понад 30 осіб, які займалися збутом наркотичних засобів.

Як повідомив начальник відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків обласної міліції Володимир Строїч, міліціонери припинили діяльність злочинної групи, яка впродовж року збувала наркотики.

Протиправним займалися четверо тернополян 1986-1987 років народження. Під час обшуків у молодиків вилучили амфетамін, марихуану, канабіс, пристрій для куріння та кошти, отримані від продажу наркотиків.

На даний час досудове розслідування кримінального провадження завершено та направлено до суду. За такий бізнес чоловікам, згідно санкції статті, яку їм інкримінують, може загрожувати від 8 до 12 років.

За чотири місяці оперативники виявили та ліквідували 5 наркопритонів на території області.

Під контролем правоохоронців обіг наркотичних засобів і психотропних речовин у закладах охорони здоров’я. Для цього кожного року в області проводиться спецоперація «Батискаф». Під посиленою увагою опиняються не лише лікарні, а й аптеки, підприємства, які мають ліцензію на прекурсори. Міліція перевіряє, як зберігають небезпечні речовини та чи не було незаконного витоку підконтрольних лікарських засобів.

– Під час цьогорічної операції, яка тривала з 23 березня по 23 квітня, виявлено 18 правопорушень. Найбільше порушень зафіксували у Тернополі, оскільки тут зосереджено багато медичних закладів та підприємств, – розповів Володимир Строїч.

У період з травня по вересень правоохоронці традиційно проводять операції щодо виявлення незаконних посівів нарковмісних речовин. Тому нагадують та застерігають, що за вирощування маку та конопель передбачена кримінальна відповідальність.

Правоохоронці просять повідомляти жителів області про випадки зберігання та поширення наркотичних речовин за номерами телефонів у Тернополі: 27-17-27, 27-12-29. Анонімність гарантується.