Головна Новини Літні тераси переповнені, тернополяни ходять без масок (Відео)

Літні тераси переповнені, тернополяни ходять без масок (Відео)

Людні вулиці, переповнені ресторанні тераси та дитячі майданчики. Це Тернопіль сьогодні. Мешканці міста майже без масок та рукавичок, і, здається, про епідемію коронавірусу усі забули. Та обмеження все ж діють.

Наша знімальна група поцікавилась у перехожих як вони сприймають карантинний режим зараз. Дехто вже на повну використовує послаблення умов, а хтось готовий ще потерпіти. Хтось досі носить і маску, і рукавички, дотримується дистанції та інших передбачених вимог, а дехто радіє, що вже можна гуляти на вулиці і засоби захисту частково ігнорує, повідомляє Т1.Т1.

Є й ті, хто більше переживає за бізнес і фінансову сторону. Тернополяни зізнаються, жити два місяці без роботи, не виходячи з дому було важко. Тепер же, з пом’якшенням умов карантину, зокрема на місцевому рівні відновили роботу стоматологій, салонів краси, книгарень, магазинів з побутовими товарами, а також продовольчих ринків. Усе це, для частини мешканців нашого міста є просто необхідним.

В одній із кав’ярень міста кажуть, готові працювати, дотримуючись усіх вимог Уряду, і за всіма правилами зустрічають клієнтів. У заклад можна заходити по одному, на вході бачимо засіб для дезінфекції та офіціантку в масці та рукавичках.

Та якщо у закладах громадського харчування про тернополян і їхній захист дбають підприємці, бо несуть за це відповідальність, то те, що люди забули про маски і рукавички – факт, який говорить про те, що самі піклуватись про свою безпеку та здоров’я люди готові далеко не завжди.