Головна Новини Літнім тернополянам дали змогу безкоштовно піднятися на дзвіницю та спуститися в підземелля

Літнім тернополянам дали змогу безкоштовно піднятися на дзвіницю та спуститися в підземелля

Отримувачі послуг Тернопільського міського територіального центру соціального обслуговування населення (надання соціальних послуг) днями піднялися на дзвіницю та оглянути підземелля Катедри.

Екскурсія в Архикатедру складалася з двох частин: під землю – у музей – крипту і догори – на дзвіницю Катедри.
Учасники дізналися багато цікавої інформації про собор, багато з того, що пересічні Тернополяни не знали. Екскурсовод Туристично-інформаційного центру Тернополя Оксана розповідала спочатку на вулиці, а далі всередині про те що під церквою є велика підземна частина, в якій нині зберігаються церковні речі. Ходи звідси за припущенням дослідників Тернополя, можуть вести до театрального майдану, замку, інших Тернопільських старовинних споруд.
Люди милувалися вишуканою роботою майстрів, які створили цю чудову будівлю. Далі усі піднялись на дзвіницю – до якої ведуть 88 кам’яних сходинок. Приблизно на пів дороги до верху облаштований майданчик на стінах якого розміщені фотографії зруйнованого Тернополя.
Подолавши решту сходинок та опинившись на верхньому оглядовому майданчику люди «золотого віку» побачили як виглядає Тернопіль з висоти 22 метри!
Вийшли чудові фото, які залишились на згадку про цю екскурсію.

Щиро вдячні за проведення екскурсії Туристично-інформаційному центру Тернополя, зокрема Тарас Ковальчук!