Головна Новини Лісники Чортківщини заробляють майже 7,5 тисяч гривень

Лісники Чортківщини заробляють майже 7,5 тисяч гривень


За підсумками фінансово-господарської діяльності підприємств Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства за І квартал, перше місце у рейтингу за основними видами діяльності посіло державне підприємство «Чортківське лісове господарство». Про це повідомила заступник начальника відділу лісових ресурсів та економіки Тернопільського ОУЛМГ Марія Псарюк.

Основними показниками, за якими здійснюється аналіз ефективності діяльності підприємства, є показники середньомісячної заробітної плати штатної одиниці, продуктивності праці штатного працівника, чистого доходу від реалізації продукції на гектар загальної площі лісового фонду, кількості сплачених податків на штатну одиницю, рентабельності підприємства, фінансування на гектар лісфонду за рахунок власних коштів, кількість сплачених податків на кубометр заготовленої деревини, чистий прибуток підприємства. Найменше балів, а відтак і найвище місце у рейтинговій таблиці – у державного підприємства «Чортківське лісове господарство».

Так, чистий дохід ДП «Чортківський лісгосп» за підсумками І кварталу сягнув більше мільйона гривень (1113 тис. грн), а заробітна плата одного штатного працівника становить 7476 грн, що більше від середньої по облуправлінні (6386 грн) і Тернопільській області загалом, повідомила прес-служба Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства.