Головна Новини Лікувальний живопис: студенти Тернопільського медуніверситету запустили благодійний проєкт для ветеранів

Лікувальний живопис: студенти Тернопільського медуніверситету запустили благодійний проєкт для ветеранів

«Замалюй рану ветерану» — так називається благодійний проєкт, що його ініціювали студенти 525-ї групи медичного факультету Тернопільського медуніверситету.

Як повідомила прессекретарка навчального закладу Яніна Чайківська, вони придбали і передали в Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни акрилові фарби, пензлі, художній папір та палітри для бійців, які проходять там реабілітацію (зокрема, і психологічну — методом арт-терапії), пише Україна молода


Ідея народилася завдяки кураторці групи, доцентці Тамарі Воронцовій, яка вже довгий час є волонтеркою та співпрацює з Рівненським госпіталем, де й переконалася у високій ефективності арт-терапії для психологічної реабілітації воїнів.

Там же вона була вражена майстерністю і глибиною малюнків, створених ними. Відтак з’явилося рішення надавати посильну допомогу в цій справі, забезпечуючи наших захисників усім необхідним для цілющої художньої творчості.


Благодійний проєкт «Замалюй рану ветерану» діятиме в Тернопільському медичному університеті на постійній основі. Наразі оголошено збір коштів на художнє приладдя для поранених бійців до кінця квітня. Студенти закликали долучитися всіх небайдужих.