Головна Новини Лікар у Почаєві згорів від пневмонії, але тест коронавірусу не підтвердив

Лікар у Почаєві згорів від пневмонії, але тест коронавірусу не підтвердив

У Почаєві на Тернопільщині від пневмонії помер лікар Іван Венжинович. Саме його портрет з’явився на бігборді з написом “Спасибі за життя!”. Колеги лікаря кажуть, що він просто згорів від пневмонії, а ось тест коронавірус не підтвердив.

Як інформує “Obozrevatel“, Іван Венжинович із перших днів карантину перебував на самій передовій боротьби з коронавірусом.

“Річ у тому, що він входив у спеціальну коронавірусну бригаду, що складається з анестезіолога, інфекціоніста і терапевта. Ось він був терапевтом”, – каже заступник головного лікаря Почаївської районної лікарні Марія Пташник.

Саме тому його фото й потрапило в соціальну рекламу.

“Ще на початку епідемії, навесні, до нас приїхали знімати сюжет про коронавірус (це було агентство Associated Pess). Тоді вже у нас захворіли лікарі, зокрема й інфекціоніст. Й Івану Федоровичу довелося його заміняти. Ось він тоді все детально й розповідав про коронавірус. А потім з’явилося його фото по всій країні. Він позитивно до цього ставився”, – розповідає заступник головного лікаря.

У свою лікарню з важкою пневмонією лікар потрапив 28 вересня після обіду. Хвороба почалася різко, з високою температурою. Два дні він лежав удома, але потім його вже госпіталізували туди, де він сам рятував людей.

Ще два дні колеги боролися за життя 51-річного Івана Венжиновича. Але він згорав просто на очах.

“Хвороба була важкою. І він помер. Справді тест дав негативний результат на COVID-19. Тому ми не знаємо, була це вірусна чи бактеріальна пневмонія. Та й ніколи, напевно, не дізнаємося”, – каже заступник головного лікаря.

Іван Венжинович із дружиною.

Іван Венжинович із дружиною.

В Івана Венжиновича залишилася сім’я. Його дружина, Ірина, теж працює в лікарні, керує клініко-діагностичним відділенням. Старший син вчиться в медичному, а молодша дочка ще ходить до школи.

Іван Венжинович із дружиною.

Іван Венжинович із дружиною.

Сам Іван Федорович дуже давно працює в цій районній лікарні. Він не тільки лікував пацієнтів у відділенні терапії. Він був і сімейним лікарем, брав пацієнтів. Колеги кажуть, що в коридорі поліклініки у нього завжди була найдовша черга. Всі хотіли потрапити на прийом саме до нього.

“Тямущий, уважний, професійний. Він умів вислухати, обов’язково допомагав. Це був дуже хороший лікар. Як тепер без нього – навіть не уявляю”, – розповіла одна з пацієнток.