Головна Новини Лікар одного із медзакладів Тернополя був співучасником злочинної групи, яка калічила людей

Лікар одного із медзакладів Тернополя був співучасником злочинної групи, яка калічила людей

За незаконне позбавлення волі пацієнтів реабілітаційного центру в Тернопільському районі понесуть покарання ще двоє учасників організованої злочинної групи. Поліцейські оголосили підозру лікарю-наркологу одного з місцевих медзакладів та охоронцю центру.
Нагадаємо, нещодавно співробітники відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП в Тернопільській області викрили чотирьох зловмисників, які організували діяльність так званого реабілітаційного центру. Під приводом лікування від наркологічної, алкогольної та ігрової залежності людей незаконно утримували по декілька місяців, лікуючи сильнодіючими психотропними препаратами, а родичі платили чималі гроші за їх виздоровлення.
Організатори злодіяння вже перебувають під вартою, а правоохоронці довели причетність до злочину ще двох співучасників злочинного угрупування.
Поліцейські встановили, що лікар одного з медичних закладів скеровував хворих після завершення їх лікування до псевдореабілітаційного центру для нібито психологічної реабілітації. Він особисто доставляв у заклад медичні препарати та здійснював огляд пацієнтів.
Підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  статтею 146 ККУ оголошено й охоронцю закладу, до слова, колишньому пацієнту так званого центру реабілітації.
Суд обрав обом міру запобіжного заходу – тримання під вартою.  Слідчо-оперативні заходи тривають.