Головна Новини Лікар з Ланівеччини розповів, що пацієнт заразився коронавірусом ймовірно на ювілеї дружини

Лікар з Ланівеччини розповів, що пацієнт заразився коронавірусом ймовірно на ювілеї дружини

Лікар Роман Манько розповів, що пацієнт, який скаржився, що відзначив свій день народження у лікраняній палаті з коронавірусом, не зовсім чесний у своїй розповіді.

“Відповідь на допис Денчика Я.Ф. від 22.06.2020р.
Житель с.Білозірка Лановецького району Денчик Я.Ф. звернувся до мене по телефону зранку 5.06.20р. Зі слідуючими скаргами: підвищення температури тіла до 37,6, нежить, першіння в горлі. Приблизно в 12:00 5.06.20 я прибув на виклик. При огляді виявлено підвищення температури тіла до 37,6, гіперемію зіва, нежить, в легенях і бронхах при аускультації патологічних змін не виявлено.
Свій стан пацієнт пояснив тим, що вони з дружиною попали під дощ і змокли. На запитання про можливі контакти з хворими – було сказано, що вони з дружиною постійно перебувають дома, нікуди не ходять і до них ніхто не приходить. Було встановлено діагноз: гостра респіратора вірусна інфекція і призначене, згідно протоколу, лікування. Підозри про коронавірусну хворобу не виникло, бо в селі випадків захворювання не було, а пацієнт завірив, що контактів з хворими не мав, бо постійно знаходився дома. Крім того я попросив повідомити по телефону у випадку погіршення стану здоров’я. На протязі трьох наступних днів (6,7,8.06.20) телефонних дзвінків від Денчик Я.Ф. не поступило. 9.06.20р в 5,50 ранку я отримав телефонний дзвінок від хворого про підвищення температури тіла до 39,5.
Через 15хв прибув на виклик. При огляді стан пацієнта погіршився, з’явилися ознаки інтоксикації.
Зі слів хворого, стало гірше 8.06.20 ввечері, коли температура тіла підвищилася до 39.5. В зв’язку з погіршенням стану, хворий був госпіталізований в інфекційний відділ ЦРЛ м.Ланівці автомобілем швидкої допомоги з попередженням лікарів про можливу коронавірусну інфекцію.
Всі жителі села повідомлені про те, що при підвищенні температури тіла вище 38 градусів слід негайно викликати швидку допомогу. А тим часом стало відомо про те, що попри заборону і запевнення пацієнта про відсутність контактів,- в кінці травня в нього вдома відмічати ювілей дружини (55р), на які приїжджали син та дочка з сім’ями і кумом, які проживають за межами нашого району. Після того син і зять пацієнта декілька раз привозили батькам будівельні матеріали. Доводжу до відома, що хворий Денчик Я.Ф. сказав мені неправду, стверджуючи, що сидів дома і нізким не контактував; але в дружини відмічався день народження(55р) в присутності гостей. А також стверджував, що телефонував мені щоденно в попередні три дні, чого в дійсності не було. І на завершення; чому людина з вищою освітою, перебуваючи в критичному стані (з її слів) – не викликала швидку допомогу?
P.S. А тепер для шукачів сенсацій: чому ви зробили висновок вислухавши лише одну сторону. І яке ви мали право подати неперевірену інформацію.
Автор допису”.