Головна Новини Лікарі в районах на Тернопільщині отримали комплекти індивідуального захисту від команди народного...

Лікарі в районах на Тернопільщині отримали комплекти індивідуального захисту від команди народного депутата Івана Чайківського та місцевих волонтерів

Майже 1500 захисних костюмів, 1000 респіраторів вітчизняного виробництва 3-го класу захисту, 150 літрів дезрозчину, народний депутат Іван Чайківський разом з громадськими активістами передали у районні лікарні на Тернопільщині. За кошти, акумульовані від соціально відповідального бізнесу, місцеві волонтери придбали також окуляри, рукавички та безконтактні термометри, фактично сформувавши комплекти повноцінного захисту лікаря. Такі дані AgroPolit.com отримав, проаналізувавши оперативну інформацію з публічної сторінки Івана Чайківського у фейсбуці та звіти активістів по районах області. Допомога була зосереджена в лікарні, станції швидкої допомоги та сімейним лікарям Тернопільського, Козівського, Бережанського, Зборівського, Підгаєцького районів, які входять в виборчий округ народного обранця.

Нагадаємо, що наразі Тернопільська область – займає друге місце в Україні (135) після Києва (195) за кількістю зареєстрованих випадків з інфекції COVID-19.

«Зараз волонтери знову, як і в 2014 взяли на себе основну функцію захисту тих, хто на передовій. Цього разу – лікарів. – говорить Іван Чайківський. – Це наш вклад в захист тих, хто має захищати нас».

За словами нардепа, волонтери виявилися більш організованішими та мобільнішими, ніж офіційна влада в області. Для прикладу, з відкритих джерел бачимо, що Тернопільська облдержадміністрація організувала передачу лікарям області 840 костюмів на всю область – основного елементу захисту лікаря, що працюватиме з хворими на коронавірус.

«Разом з громадськістю ми зініціювали збір коштів для того, аби допомогти нашим медикам протистояти епідемії та захистити їх від COVID-19. На зібрані кошти розпочали пошив захисних костюмів (вони протестовані та схвалені лікарями) в регіоні. Для розуміння, пошив такого захисного костюму нам обходиться приблизно у 80 гривень! Паралельно ми закупили респіратори українського виробництва третього класу захисту. Все це уже передано у лікарні мого виборчого округу, а комбінезони – ще у Монастириський район, де найбільше хворих на коронавірус», – розповів в ексклюзивному коментарі AgroPolit.com секретар комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, народний депутат із групи «За майбутнє» Іван Чайківський.

За його словами, він разом з волонтерами та громадськими активістами продовжує спілкуватися з тернопільськими бізнесменами, аби і далі надавати та розширювати допомогу лікарням регіону із забезпечення їх базовим засобами захисту від COVID-19.

«Я закликаю всіх небайдужих долучатися до нас. Як кажуть, разом нам буде легше подолати епідемію, яка шириться країною та сильно зачіпає Тернопільську область», – підкреслив народний депутат.

Додамо, що підприємство «Агропродсервіс», засновником якого є Іван Чайківський та яке він очолював до приходу в парламент, виділило на боротьбу з COVID-19  3 млн грн.

Нагадаємо, що раніше на нараді в президента Володимира Зеленського більшість областей були розділені між великими бізнесменами, аби вони допомагали протидіяти поширенню коронавірусу в регіонах. Тернопільська область опинилася поза списком цих областей. Тож протидія організовується лише громадськими активістами спільно з місцевим бізнесом та депутатом від Тернопільщини Іваном Чайківським.