Головна Новини Лікарі виписували наркотики на “мертві душі”

Лікарі виписували наркотики на “мертві душі”

narkotykyПрокуратура міста Тернополя направила до суду два обвинувальні акти у кримінальних провадженнях стосовно медиків за фактами незаконного збуту сильнодіючих лікарських засобів.

 Зокрема, один із обвинувальних актів скеровано до суду стосовно групи з 4 осіб, які збували на території міста Тернополя сильнодіючі лікарські засоби «Димедрол» та «Соннат» за ч.4 ст.321 та ч.3 ст.358 КК України.

У складі цієї злочинної групи була лікар одного із закладів охорони здоров’я міста Тернополя, яка за певну винагороду видавала рецепти на дані препарати, попередньо вносячи до них неправдиві відомості. Решту учасників злочинної групи купували в аптеках сильнодіючі лікарські засоби та збували на території міста Тернополя. Рецепти виписувалися на неіснуючих людей, на мертвих, на людей з вигаданою адресою. Жодних записів в амбулаторних картах пацієнтів, як цього вимагає законодавство, не було зроблено.

Обвинуваченим, у разі доведення їх вини, загрожує покарання від 5 до 10 років позбавлення волі.

Крім того, прокуратурою міста Тернополя скеровано до суду обвинувальний акт стосовно лікаря однієї з медичних установ міста за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.321 та ч.3, 4 ст.358 КК України.

Досудовим розслідуванням доведено, що лікар виписував рецепти на мертвих та неіснуючих людей, після чого сам купував сильнодіючі лікарські засоби «Димедрол» та «Соннат» у аптеках міста та збував їх вроздріб з метою отримання наживи.

Обвинуваченому, згідно з санкцією інкримінованого кримінального правопорушення, загрожує покарання від 3 до 5 років позбавлення волі.