Головна Новини Лідерів секти Донгала яка діяла на Тернопільщині затримало СБУ

Лідерів секти Донгала яка діяла на Тернопільщині затримало СБУ

сектаУ Тернополі дійства за участю догналитів охоче підтримують деякі депутати міської ради від ВО Свобода. Також це не зареєстроване на території області релігійне угруповання вільно отримує дозволи на проведення своїх акцій в Тернополі. На них, як довела одна із останніх акції навіть не має впливу місцева міліція. 

На Львівщині СБУ спільно з прокуратурою, міліцією та міграційною службою припинили антиукраїнську діяльність представників незареєстрованої організації т.зв. “Українська правовірна греко-католицька церква”, яка діяла під керівництвом громадян Словаччини.

Керівники цієї структури поширювали заклики сепаратистського змісту, підбурювали до релігійної нетерпимості до інших конфесій. Іноземці схвалювали терористичну діяльність т.зв. “ЛНР” і “ДНР”, намагалися вести антиукраїнську пропаганду.

Зокрема, вони оприлюднили в мережі Інтернет низку звернень до керівництва Росії з проханням “ввести іноземні війська на територію України”.

Правоохоронці провели обшуки за місцями зібрань прихильників цієї організації. У спеціально обладнаній схованці виявлено підроблену печатку УГКЦ та “флешки” із матеріалами щодо діяльності незареєстрованої структури.

Стосовно трьох затриманих громадян Словаччини складено адміністративні протоколи, їх видворено з держави та ухвалено рішення про заборону їм у подальшому в’їзду в Україну.

Ще двох іноземців, у яких були відсутні паспорти, затримано в адміністративному порядку для встановлення їхніх осіб і видворення з України, зазначають в СБУ.