Головна Новини Любителі порибалити в нерест попали на гроші

Любителі порибалити в нерест попали на гроші

Державна екологічна інспекція у Тернопільській області підвела підсумки проведення операції «Нерест-2016», яка щорічно проводиться для посилення державного контролю за станом охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів в весняно-літній нерестовий період.

Так, інспекторами екологічної інспекції з метою недопущення незаконного лову риби, добування різних видів водних біоресурсів у заборонених місцях, попередження та виявлення фактів браконьєрства проведено 12 рейдових перевірок.  За результатами яких виявлено 57 порушень , вилучено 23 знаряддя лову та  складено 34 протоколи про адміністративне правопорушення. До адміністративної відповідальності притягнуто 34 особи за ст. 85 ч. 3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, на які накладено штрафи у розмірі 2 156 грн. Розмір шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування цінних видів водних біоресурсів, склав 2 341 грн. Поряд з тим, за загибель риби внаслідок попадання невідомої отруйної речовини у ставок за межами населеного пункту с. Шимківці Збаразького району нараховано збитки на суму 21 844,68 грн. Справу направлено у Збаразьке відділення поліції Підволочиського відділу поліції ГУНП в Тернопільській області.

Незважаючи на те, що операція «Нерест-2016» завершилась, працівники Державної екологічної інспекції у Тернопільській області все ж таки радять відповідально дотримуватися всіх вимог природоохоронного законодавства , адже протидія браконьєрству з боку інспекції не закінчується,- вона триватиме й надалі.