Головна Новини Любителя позависати в піст в нічному барі Мстислава ніби то відлучили від...

Любителя позависати в піст в нічному барі Мстислава ніби то відлучили від УАПЦ

6 грудня 2016 року собор УАПЦ ніби то відлучив любителя нічних гулянок єпископа Тернопільського Мстислава Гука від церкви, за непослух у відбуванні церковного покарання в монастирі за пянку в піст в тернопільському барі Сіті.

Однак, чи рішення Собору носить не обовязковий для священників характер, чи воно є фіктивним не зрозуміло. Факт залишається фактом, архієпископа Мстислава Гука вітають на сайті Тернопільської єпархії, з 6-річччям архієрейської хіротонії. І дарують високі слова поваги в його адресу:

“Сьогодні, 30 грудня 2016 року Божого, виповнюється 6 років з дня архієрейської хіротонії архієпископа Мстислава (Гука), колишнього керуючого Хмельницькою та Тернопільською єпархіями Української Автокефальної Православної Церкви.

Цей довгий шлях водночас і славний, і тернистий, і небезпечний. Однак Ви з особливою очевидністю показуєте, що сутністю єпископства є не честь, не слава, не зовнішня повага, а тільки те, що всяка не правда проходить! А істина завжди залишається справедливістю!

В цей святковий день до привітань долучився нині керуючий Карпатською та Тернопільською єпархіями УАПЦ, єпископ Віктор (Бедь):

«З цієї нагоди бажаємо Вам, дорогий Владико, міцного здоров’я, сил духовних і тілесних, Божої милості та допомоги, заступництва Пресвятої Богородиці на шляху до подолання нелегких земних випробувань, що випали на Вашу долю, та у несінні Вашого архіпастирського хреста…».

Від імені прес-служби та вірних Тернопільської єпархії сердечно вітаємо Архієпископа Мстислава із черговою річницею архієрейської хіротонії та молитовно бажаємо Його Високопреосвященству духовних і тілесних сил, терпіння та благодатної Божої допомоги у всіх починаннях! І пам’ятайте, що Бог не в силі, а в правді!

Іс полла еті, Деспота, Ваше Преосвященство!” – йдеться на сайті Тернопільської єпархії УАПЦ.