Головна Новини Львів’ян засудили до 8 років за розбій на Тернопільщині

Львів’ян засудили до 8 років за розбій на Тернопільщині

злочинБережанський районний суд засудив одного з львів’ян до 8 років, а іншого – до 6 років позбавлення волі за вчинення розбійного нападу з використанням пневматичної зброї, масок і рукавиць на жителів Монастирищини з метою заволодіння їх майном. Прокуратура області, не погоджуючись з цим вироком суду, оскаржила його в апеляційному суді.  

Встановлено, що львів’яни приїхали до одного з сіл Монастирищини, заздалегідь підготувавши необхідні предмети для вчинення розбою: пневматичний пістолет, скотч, маскувальні шапки, рукавиці та зворотні квитки додому.

Дочекавшись, коли господар вийде з будинку, один з нападників націлив на нього пістолет, а інший – вдарив по голові металевою трубою. Потерпілий намагався втекти від зловмисників до будинку, але ті наздогнали його та продовжили наносити удари. На шум у коридорі вийшла донька потерпілого. Направивши на неї пістолет, один з нападників вимагав у неї гроші, але жінка повідомила, що грошей у них немає і, що поряд з ними живе правоохоронець. Злякавшись, нападники втекли. Працівники міліції затримали їх на автобусній зупинці.

За даним фактом було розслідувано кримінальне провадження та прокуратурою району скеровано до суду обвинувальний акт за ч.3 ст. 187 КК України (розбій).

Бережанський районний суд засудив одного з обвинувачених до 8 років, а іншого – до 6 років позбавлення волі з додатковим покаранням у виді конфіскації майна.

Прокуратура області, не погоджуючись з цим вироком суду, подала до апеляційного суду Тернопільською області апеляційну скаргу з вимогою призначити суворіше покарання для обвинувачених за вчинення розбійного нападу.