Головна Новини Львів’яни знову «тишком-нишком» викинули своє сміття на Тернопільщині

Львів’яни знову «тишком-нишком» викинули своє сміття на Тернопільщині

Однак, влада Зборівського району оперативно відреагувала на такий несанкціонований викид львівського сміття у с. Беримівці – ухвалено ряд рішень, направлено звернення.

Четвертого січня Державною екологічною інспекцією у Тернопільській області був зафіксований факт незаконного ввезення твердих побутових відходів на територію сміттєзвалища поблизу с. Беримівці, куди вивозять сміття зі Зборова та кількох навколишніх сіл.

Сміття було висипане в кілька куп, але не в тих місцях, де зазвичай його висипають сміттєперевізники Зборова, отож відразу стало зрозуміло, що висипали ці тверді побутові відходи несанкціоновано. При аналізі серед сміття були знайдені чеки із магазинчиків і крамниць, які чітко вказали походження сміття — це проблемні відходи із сусіднього Львова, де, нагадаємо, через фатальний інцидент закрили місцеве сміттєзвалище, отож, тепер львів’яни своє сміття таємно возять по всій Україні, з метою спекатися під носом у ошалілих сусідів.

Депутати Зборівської райради оперативно відреагували на злісне порушення законодавства і вже 10 січня зібрали сесію, де обговорили неприпустимість таких дій львівських сміттярів і ухвалили низку звернень. Зокрема звернулися до голови Тернопільської ОДА Степана Барни з проханням відреагувати на ситуацію та до керівника обласної поліції Олександра Богомола з проханням встановлення постів патрульної служби на території Зборівського району на автошляхах з боку Золочева і Бродів, аби запобігти подальшому вивезенню львівського сміття на територію Беримівського сміттєзвалища. А сільська рада Беримівців ухвалила відповідне звернення до міського голови Львова Андрія Садового.

«Ми чітко дослідили, що сміття завезене на сміттєзвалище з боку Бродів, адже з боку Млинівців є залізничний міст, де великогабаритний транспорт просто не проходить, – наголосив голова Зборівської РДА Ігор Яворський. – Як пізніше було встановлено, сміттєвози в’їхали на територію району під виглядом вантажівок з зерном. Тому так важливо встановити відповідні пости поліції на бродівському та львівському напрямках, щоб запобігти подальшим несанкціонованим ввезенням сміття. Ми розуміємо, що мер Львова Андрій Садовий буде відхрещуватися від цього ганебного факту, перекладаючи відповідальність на сміттєперевізників, з якими мерія підписала контракт, а тому ще звернулися до голови Львівської ОДА Олега Синютки, з проханням аби він також дослідив ситуацію, провів нараду з перевізниками і відповідним чином прореагував».

Нагадаємо, що це вже не перший ввіз львівського сміття на територію Тернопільської області – у листопаді несанкціоноване вивезення з сусіднього мегаполісу здійснили на територію Малашівського сміттєзвалища. Отже, щоб припинити такі небажані «дарунки» сусідів необхідна жорстка і термінова реакція влади області і громад на інцидент під Зборовом.

САДОВОМУ FR11

Рішення Рішення 3

Рішення 2 По Беримівцях pdf

Барні, Богомолу.FR11