Головна Новини Львівське сміття “накриває” Тернопільщину

Львівське сміття “накриває” Тернопільщину

Державною екологічною інспекцією у Тернопільській області за участю в.о. голови Глібівської сільської ради Гусятинського району 07.04.2017 року проведено обстеження земельної ділянки біля с. Глібів, яка відноситься до земель запасу Глібівської сільської ради і встановлено, що невідомими особами вантажними автомобілями вивезено та висипано відходи на площі 48 м2, їх об’єм становить 72 м3. В ході обстеження виявлено паперові фрагменти, які підтверджують, що місцем утворення даних відходів є м. Львів.

Збитки, завдані навколишньому природному середовищу засміченням, становлять 295,2 грн. Глібівській сільській раді надіслано повідомлення із зобов’язанням вирішити питання з ліквідації вказаних безхазяйних відходів.

Аналогічний лист для прийняття рішення надіслано постійно діючій комісії з питань поводження з безхазяйними відходами Гусятинської районної державної адміністрації.

У зв’язку із тим, що у даному порушенні вбачаються ознаки злочину, передбаченого ч. 1 ст. 239, матеріали направлено до Гусятинського ВП ГУ НП в Тернопільській області для прийняття рішення і встановлення винних осіб.

Одночасно аналогічний факт вивезення львівських побутових відходів уже другий раз зафіксовано на території Беримівської сільської ради Зборівського району, які були завезені у ніч на 9 квітня 2017 року. На даний час Інспекцією проводиться обстеження засміченої земельної ділянки та розраховується розмір шкоди завданої навколишньому природному середовищу.

Такі випадки стали непоодинокими, особливо на вихідні дні. Прохання до небайдужих громадян звертати увагу на вантажні автомобілі, якими можливо перевозити відходи та вчасно інформувати місцеві правоохоронні органи, органи влади та Інспекцію, повідомляє прес-служба Тернопільської державної екологічної інспекції.