Головна Новини Луценко лише поговорив про справу Камінського та й все

Луценко лише поговорив про справу Камінського та й все

Юрій Луценко під час представлення нового прокурора Тернопільщини В’ячеслава Перча неодноразово нагадував про корупційну справу Володимира Камінського, якого 19 травня минулого року затримали столичні правоохоронці та якого засуджено за статтею 369-2 п.2.

Юрій Віталійович при журналістах обіцяв розібратися чому не сидить у тюрмі хабарник Камінський: «Якщо заступник міського голови з такою помпою був взятий на хабарі, то чому він сьогодні вільний?, – зазначив Юрій Луценко. – Якщо він був безпідставно затриманий, то посадіть того, хто його взяв. А якщо він винен, то має бути у тюрмі, а не інтерв’ю давати. Я собі це так уявляв. Ми так домовлялися про це на Майдані. Чи я помиляюся? Якщо його дійсного оговорили, вкинули в руки мічені гроші, то давайте вибачимось перед заступником голови, але якщо це було не так, то я не вибачу тим, хто це спокійно спостерігає вже більше року. Аналогічна історія по багатьох інших справах. Нову справу розгорнути за місяць-два вам не вдасться, але В’ячеславе Орестовичу, я впевнений, що тут маса справ, які продали і закрили. От їх – піднімати і показувати народу, що недоторканних немає, і що ніхто і ніщо не забуте. Я вимагаю це зробити до кінця вересня. Люди мають це відчути».

Справу Камінського розглядали у Генеральній прокуратурі і в результаті злочин перекваліфікували з отримання неправомірної вигоди на зловживання впливом. Після цього суд затвердив угоду між Камінським і прокурором про визнання вини і зобов’язав підозрюваного сплатити штраф у розмірі 25 тисяч гривень.

«Наскільки я знаю справа зараз в Тернопільській обласній прокуратурі, – прокоментував Юрій Луценко. – В’ячеслав Орестович візьме матеріали справи, перевірить чим вона завершилась. Можна оскаржити вирок суду, можна знайти нові обставини, можна багато чого. Треба подивитися наскільки законно була справа закрита. Якщо все було законно, то треба притягнути до відповідальності іншу сторону, якщо ні – довести справу до кінця. На цьому прикладі треба розібратися: або мають відповісти ті хто штучно притягнули людину до відповідальності, або навпаки. Ось і все.».

На запит голови  ГО УНСО в Генаральній прокуратурі відповіли що на даний час Володимир Камінський вважається засудженим за статтею 369-2 п.2. А про інші провадження, чи дії стосовно цього факту нічого і не чули.

13988247_648466548662194_785724463149413884_o