Головна Новини Лише чоловік і син були на похороні жінки, що померла від...

Лише чоловік і син були на похороні жінки, що померла від коронавірусу в Козівському районі

Голова Козівської районної ради Петро Репела розповів журналістам “Суспільного“, як ховали жінку, яка померла від COVID-19 на Тернопільщині:

“Сьогодні відбувся похорон першої людини, яка загинула від коронавірусу в Козівському районі, село Медова. За нашим сприянням було виділено машину і забезпечено захисними костюмами в кількості 9 штук. Чотири для того, щоб людину можна було забрати з моргу і помістити в труну, і ще для тих людей, які копали і закопували могилу. Ця людина була доставлена на кладовище, село Медова, де була похована. На похороні були присутні лише двоє людей – це син і чоловік. Більше людей з огляду на ситуацію, яку ми зараз спостерігаємо, на похороні не було. Прикро, що наші люди настільки застрашені цим коронавірусом, не знаючи, чи це реально чи не реально. Тому що від тих людей, які хворіють на коронавірус і в нас в районній лікарні, просто люди сахаються, люди втікають, люди намагаються все зробити для того, щоб не мати ані найменшого контакту. З одної сторони, це можливо і добре, але з іншої сторони, ми не можемо тих людей, які померли і померли не зі своєї вини, просто, вибачте за слово, закопувати, як собак”.

57-річна жінка померла в Козові від COVID-19 вчора – 2-го квітня о 20-й. До Козівської центральної районної лікарні вона поступила 30-го березня. Далі в неї підтвердили COVID-19. Перебувала жінка в реанімаційному відділенні Козівської лікарні у важкому стані. За словами директора лікарні Богдана Маркевича, в пацієнтки була пневмонія, її підключили до апарата штучної вентиляції легень. Ні з ким із-за кордону жінка не контактувала.

Це друга людина, яка померла від початку епідемії коронавірусу, на Тернопільщині.

25-го березня помер також 68-річний житель Монастириського району .

У Козівському районі станом на 3 квітня підтверджено 8 випадків COVID-19, 1 – летальний. 2-є пацієнтів проходять лікування в Козівській лікарні, ще 5-ро в лікарнях Тернополя.

На Тернопільщині загалом підтвердили COVID-19 в 114-ти людей, розповів лікар-епідеміолог обласного лабораторного центру Володимир Паничев:

“Із цих випадків 11 дітей, решту – дорослі. Госпіталізовано з діагнозами 33 людини, решта знаходяться на амбулаторному лікуванні, тобто лікуються вдома. На цей момент у нас охоплено 7 адміністративних територій – районів і плюс місто. В місті зареєстровано 3 випадки, є у нас райони, де зареєстрованопо одному, по два, але, на жаль, найскладніша ситуація в Монастириському районі – 82 випадки”