Головна Новини Лановецька ОТГ отримала шкільний автобус

Лановецька ОТГ отримала шкільний автобус

Проекти, спрямовані на розвиток учнівської молоді, є пріоритетними в контексті розбудови інфраструктури. Це стосується в першу чергу сфери освіти. На цьому наголошує голова Лановецької міської ОТГРоман Казновецький. За його словами, підготовка до нового навчального року триває активно. Минулого тижня Лановецька об’єднана територіальна громада отримала новий шкільний автобус. В опорній школі триває облаштування спеціалізованогокласу фізики, також проводятьсяроботи з утеплення фасаду.

– У Ланівцях є дві загальноосвітні школи. Автобус возитиме дітей до цих освітніх закладів.ЗОШ № 2 є опорною,до неї автобус буде возити учнів зі сіл Волиця, Якимівціі Краснолука. Раніше це було проблемним питанням. На придбання шкільного автобусаза сприяння голови Тернопільської обласної державної адміністрації Степана Барни, голови обласної ради Віктора Овчаруката за підтримки депутата обласної ради від фракції «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Осипа Гасюкабуло виділено кошти з обласного бюджету у розмірі 1 мільйон 100 тисяч гривень.А завдяки порозумінню депутатівЛановецькоїоб’єднаної територіальної громади з міського бюджету було спрямовано 700  тисяч гривень, – зазначаєголоваЛановецької міської об’єднаної територіальної громади Роман Казновецький. –Як відомо, для опорних шкіл обласна рада закупила спеціалізовані класи по чотирьох напрямках – це біологія, хімія, фізика, географія. У ЛановецькійЗОШ № 2 облаштовують клас фізики, його вартість складає понад мільйон гривень. Сучасні умови і технології дадуть можливість  розпочати новий напрямок навчання фізики.

Опорна школа,яка має три філії,набазі ЛановецькоїЗОШ № 2була сформована у 2015 році. Відтоді в освітньому закладі здійснили кілька черг ремонтних робіт. На даний час проводиться утеплення фасаду.

– У 2016 році перекрили дах школи, поміняли всі зовнішні вікна і двері на металопластикові. У 2017-му розпочали утеплення фасаду. Також важливо, що облаштовується спеціалізований кабінет фізики. Вже встановили дошку і проектор із мультимедійним забезпеченням. Має бути ще 6 ноутбуків і програмне забезпечення на всі лабораторні. Цього року нам вдалося вирішити дуже важливу проблему. Раніше один автобус возив дітей. Це, звісно, створювало незручності. Дітям доводилося вставати дуже рано. У Ланівцях в нашому освітньому закладі навчаються 380 дітей, з навколишніх сіл до школи № 2 минулого року доїжджали 106 учнів. З нового навчального року для них створені комфортніші умови, – каже директор Лановецької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2Володимир Рубець.

Такожтривають роботи із перекриття даху в одній з філій опорної школи, зокрема в с. Краснолука.

– Децентралізація дає поштовх і ресурс втілювати ті зміни, на які ми очікували. Хорошим прикладом є село Краснолука, яке було з мінусовим бюджетом, а зараз за кошти, виділені із міської казни, тут триває перекриття даху школи. Заплановано, що роботи мають бути завершені до 1 вересня. Загалом розвитку учнівської молоді надаємо велику увагу, цього року побудували майданчик для пляжного волейболу. Діти беруть участь у всеукраїнських змаганнях, досить активно позиціонують себе в спорті. УЛановецькійЗОШ №1 І-ІІІ ступенів імені Юрія Коваля, де навчаються понад 700 дітей, триває будівництво футбольного поля зі штучним покриттям. Проекти, які сприяють розвитку молоді, займають дуже важливе місце у нашій програмі розбудови інфраструктури громади, – наголошує Роман Казновецький.