Головна Новини Кір не відступає

Кір не відступає

Захворювання на кір в Тернопільській області не йде на спад, а навпаки зростає. Зокрема, медики вже зафіксували 200 випадки. Наголошують, що найчастіше це вірусне захворювання спостерігається у дитячих колективах. Аби зменшити подальший спалах, медики радять вакцинуватися, власне, складна епідемічна ситуація пов’язана з саме з недостатнім її рівнем.
Найбільше хворих на кір виявили у Тернополі і Тернопільському районі, хоча поодинокі випадки захворювання спостерігаються по всій території області, – повідомляє Галас.
«Ситуація щодо захворюваності на кір залишається неблагополучною. На жаль, ми далі продовжуємо відмічати тенденцію щодо збільшення кількості хворих. Станом на останній тиждень зафіксовано 206 випадків захворюваності. І на жаль, спалахи захворюваності в нас далі реєструються. Тільки у Тернополі було виявлено 8 спалахів. Тож наше прохання – не уникайте вакцинації», – відзначає завідувач відділу епіднагляду та профілактики інфекційних захворювань «Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ України» Марія Павельєва.