Головна Новини Кіньми вивезли лісу на пів мільйона

Кіньми вивезли лісу на пів мільйона

В ході проведення 07.02.2017 року позапланової перевірки Зборівського районного комунального агролісогосподарського підприємства «Зборіврайагроліс» працівниками Державної екологічної інспекції у кварталі 15  встановлено факт незаконного вирубування 171 дерева порід  дуб, граб, осика, береза, черешня, сосна та ялина. Розмір шкоди, заподіяної лісу внаслідок вищевказаної рубки складає близько 500 тис.грн.

Так, напередодні директором підприєства «Зборіврайагроліс» на польовій дорозі неподалік с.Бзовиця Зборівського району затримано гужовий транспортний засіб, який був загружений лісопродукцією. Встановлено, що дану лісопродукцію зловмисники незаконно заготовляли у 15 кварталі вказаного підприємства про що свідчать  співставлені зрізи з комлів лісопродукції та пнів у лісі.

Порушників природоохоронного законодавства встановлено та відібрано відповідні пояснення.

Оскільки, в даному порушенні природоохоронного законодавства вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст.246 ККУ, матеріали справи направлено до Зборівського РВ поліції Тернопільського відділу поліції ГУ НП в Тернопільській області для вжиття заходів відповідного реагування.