Головна Новини Кількість потребуючих зростає: благодійній їдальні у Тернополі потрібна допомога

Кількість потребуючих зростає: благодійній їдальні у Тернополі потрібна допомога

Тричі на тиждень у Тернополі малозабезпечені жителі та безхатьки можуть безкоштовно отримувати гарячу їжу у благодійній їдальні. У період карантину вона працює на виніс.

Благодійна їдальня функціонує при фонді “Карітас” понад двадцять років поспіль. Підопічні закладу — люди з інвалідністю, малозабезпечені, безхатьки, одинокі жителі краю. Як розповів зз директор благодійного фонду “Карітас” о. Андрій Марчук, під час пандемії коронавірусу відвідувачів благодійної їдальні побільшало. Відтак волонтери закладу розширюють потужності. Але для цього потрібна підтримка меценатів та небайдужих людей, пише 0352.

«Щопонеділка, середи та п’ятниці о 12.00 годині самотні особи, люди в кризі та безпритульні приходять до «Карітасу» на благодійний обід. З початку травня благодійна їдальня працює на виніс. Такий режим роботи був зумовлений карантинними заходами у зв’язку з пандемією COVID-19. Дякуємо благодійникам, які підтримують діяльність благодійної їдальні. Кількість людей, які потребують харчування, зростає, Ваша допомога є дуже важлива для нас».

У меню благодійної їдальні: каші, салати, м’ясні страви, печиво або булочки. Благодійні обіди – суттєва підтримка для малозабезпечених літніх людей у кризовий період.