Головна Новини Купуючи біноклі для військових, тернополянка віддала гроші аферисту

Купуючи біноклі для військових, тернополянка віддала гроші аферисту

Зі слів заявниці, котра із заявою про шахрайство звернулася до співробітників Тернопільського районного управління поліції, товар вона замовила для військових, а зловмисники вже впродовж пів року обдурюють її.

Тернополянка повідомила, що ще влітку знайшла в Інтернеті посилання на сайт, який пропонував спорядження для військових. Жінка хотіла зробити добру справу і замовила шість біноклів вартістю маже п’ятсот американських доларів. Проте після перерахунку передоплати продавці перестали виходити на зв’язок.

Відомості за даним фактом поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу. Вживаються заходи щодо встановлення осіб, причетних до шахрайських дій.

Жителям області правоохоронці радять бути обережними та не перераховувати гроші наперед за товар, навіть у мінімальних розмірах. Ретельно вивчайте інформацію про продавця. Зазначені в оголошеннях номери телефонів перевіряйте через пошукові системи Інтернету. Не виключено, що хтось уже став жертвою шахрая і попереджає про це інших.

У разі, якщо ви все ж таки потерпіли від шахраїв, не зволікайте, телефонуйте на спецлінію «102».