Головна Новини Кременчанка із подругою виготовили чотирнадцять стацій Хресної дороги і подарували їх церкві

Кременчанка із подругою виготовили чотирнадцять стацій Хресної дороги і подарували їх церкві

Півроку копіткої роботи та більше трьох кілограмів бісеру знадобилося кременчанці Наталії Тимощук-Троян та Христині Антоненко аби вишити бісером чотирнадцять стацій Хресної дороги Ісуса Христа.

Наталка за фахом бухгалтер, працює в Кременецькій 5 ДПРЧ УДСНС України у Тернопільській області. Також Наталя співає у церковному хорі села Білокриниця то ж церковна тематика їй не чужа багато що про це знає. А от ідея виготовити такі роботи з’явилася ще у вересні минулого року, пише Кременець Сіті

— Довго не роздумуючи, замовила схеми і почала вишивати. Мене підтримала моя подруга Христя Антоненко. Спочатку думала, що буду сама вишивати, але на меті було вишити Хресну дорогу саме до Страсного тижня, тому Христина прийшла мені на допомогу, — каже Наталя.

І додає, що кожна стація, це можливість доторкнутися до таїнства Вознесіння.

— Взагалі, коли я вишиваю, я повністю відключаюся від буденних справ, відпочиваю душею. Тепер коли всі роботи готові ми їх передали до церкви с.Білокриниця, де вони були освячені і будуть тепер там прикрашати храм.

Шкодує, що ці роботи вже ніколи не побачить настоятель церкви, отець Миколай, який нещодавно закінчив свій земний шлях.

— Він знав про цей задум і дуже чекав на цю Хресну дорогу, але так склалося…

В оздобленні робіт майстриням допоміг сільський староста Роман Пшевлоцький. Він власними коштами купив рамки та скло. І тепер це справжні картини, де кожен може уявно пережити страждання Сина Божого і вознестися з Духом Святим.