Головна Новини Кременчанин купив авто з перебитими номерами

Кременчанин купив авто з перебитими номерами

Знищення, підробка або заміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу – кримінальне провадження за цією статтею відкрили правоохоронці Кременеччини.

16 квітня о 14:05 надійшло повідомлення із територіального сервісного центру МВС Кременцяпро те, що експерти на території для огляду транспортних засобів під час огляду автомобіля “Ауді-100” встановили, що номер кузова даного авто нанесений не в заводських умовах, а “кустарним” методом.

За словами провідного спеціаліста сектору кадрового забезпечення та зв’язків з громадськістюреґіонального сервісного центру Василя Барановського, водій іномарки купив вказане авто по дорученню у мешканця Волинської області. Далі він вирішив перепродати автівку на Тернопільщині та  приїхав до реґіонального центру для перереєстрації. Фахівці виявили підробку та викликали слідчо-оперативну групу.

Працівники сервісного центру наголошують, що при купівлі автомобіля слід звертати увагу на його вартість. Якщо вам пропонують автомобіль за ціною, що значно нижча за ринкову, то це велика вірогідність підроблених номерних агрегатів чи документів.

Перевірте усі ідентифікаційні номерні позначення на кузові та заводських деталях автомобіля із номерами у техпаспорті. Проте найефективніший метод уникнення подібних ситуацій – звернення до кваліфікованих спеціалістів.

Вартість експертизи становить близько 200 гривень для автомобілів іноземного виробництва, та близько 150 – для вітчизняних.

В області відповідні фахівці-експерти знаходяться у реґіональних сервісних центрах. В підпорядкування Реґіонального сервісного центру МВС в Тернопільській області входить 5 структурних підрозділів – у Тернополі, Кременці, Чорткові, Підгайцях та в Теребовлі.