Головна Новини Кременецькі “ділки” ставлять під сумнів існування єврейського духовного центру

Кременецькі “ділки” ставлять під сумнів існування єврейського духовного центру

Сьогодні, 15 серпня, у Кременецькому районному суді відбувся (?) розгляд цивільного позову ОФІЦІЙНОГО радника міського голови Кременця Д. Волошина до Кременецької міської ради (!) щодо скасування рішення міськради про надання дозволу на затвердження технічної документації права власності гр. Б. Скороплясу по вул. Джерельна.

Нагадаємо: єврейська громада виявила зацікавленість їх кладовищем у Кременці, проведені роботи по його окультурненню. За неофіційною інформацією, було знайдено поховання цадиків, тобто духовних лідерів єврейського народу, що дає можливість для створення у місті паломницького центру. Бог їм у поміч, адже кожен народ має право на збереження своєї історичної спадщини. Але, як завжди, інтерес, не історичний, а фінансовий, відчули місцеві «ділки». І ось, саме ділянка Б. Скоропляса стала поперек їх планів; фігурував тут із пропозиціями особисто міський голова Кременця. Але у кінцевому варіанті довірили дану справу Волошину.

Що цікаво, керівництво міськради навіть відмовилося ознайомити депутатів із змістом позову. Але повернемося до сьогоднішнього засідання. На судове слухання прибув депутат міськради О. Гринюк, який застав позивача Д. Волошина із адвокатом, представника відповідача, юриста міськради О.Тартак; представників третьої сторони, а саме Б. Скоропляса та його адвокатів не було. При його появі, суддя Л. Варневич зазначила, що він не має права бути присутнім, так як це не судове засідання (?). На репліку О. Гринюка, що поза межами судового процесу головуюча суддя не має права спілкуватися із учасниками процесу, суддя зазначила, що присутні дві сторони (хоча третьої, заявленої, не було) та викликала наряд правоохоронців. Як тільки О. Гринюк вийшов із зали засідання, суддя моментально із вищеназваними особами замкнулася у кабінеті, і тому що вони там «рішали», невідомо.

«Таємна сходка» довго не тривала, усі розійшлися, так не дочекавшись правоохоронців.

Віталій Савчук