Головна Новини Кременецьке молоко оштрафували за антиконкурентні дії на ринку

Кременецьке молоко оштрафували за антиконкурентні дії на ринку

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ТОВ «Рихальський завод сухого молока» (Житомирська область) та ТОВ «Кременецьке молоко» (Тернопільська область) загалом на 21 тисячі гривень за антиконкурентні узгоджені дії на ринку заготівлі молока для промислової переробки.

Відділення встановило, що в селах Паньківці, В’язовець, Погорільці Білогірського району в грудні 2016 року та січні – березні 2017 року заготівельники молока одночасно знизили закупівельні ціни на молоко від індивідуальних господарств населення.

Одночасне зниження цін мало місце за умови незмінності пропозиції продавців молока. Така ситуація на ринку була штучно створена вищезазначеними суб’єктами господарювання.

Враховуючи те, що товариства мають різну спеціалізацію діяльності та номенклатуру молочної продукції, технологічні умови її виробництва, обсяги закупівлі молочної сировини, потужності та ступінь їх зносу, собівартість виробництва молочної продукції, шляхи її реалізації (просування) покупцям, будь-які зміни на ринках готової молочної продукції не можуть обґрунтувати одночасне встановлення суб’єктами господарювання закупівельних цін на молочну сировину на однаковому рівні.