Головна Новини Кременецька школа мистецтв ім. Михайла Вериківського отримала друге життя

Кременецька школа мистецтв ім. Михайла Вериківського отримала друге життя

Дивлячись на стан історичної споруди, яка перебуває на балансі Кременецько-Почаївського ДІАЗу, мало-хто сподівався, що її вдасться колись відродити. Проте, минуло менше двох років і приміщення не впізнати.

Нинішньому оновленню школи мистецтв передувала велика робота. Завдячуючи численним зверненням, перемовинам, проханням, десяткам поїздок до Києва та особистих зустрічей міського голови Кременця Олексія Ковальчука та директора Кременецько-Почаївського ДІАЗу Вадима Микулича з міністром культури, прохання про допомогу таки було почуте. Перші кошти на ремонт центральної частини школи, що перебувала у найгіршому стані, виділили.

Проте, як каже директор школи Михайло Заник, багато ще необхідно зробити. Наразі тривають ремонтні роботи у концертній залі. Оновлення потребують праве та ліве крило, а також фасад споруди. А на це потрібні значні кошти. Тож школа мистецтв чекає сприяння меценатів та спонсорів, а також розраховує на те, що новопризначений склад міністерства культури продовжить справу своїх попередників і не залишить відродження закладу з іменем на півдорозі.

За інформацією відділу культури та туризму Кременецької міської ради, Кременецьку школу мистецтв ім. Михайла Вериківського відвідують 410 учнів. Навчальний процес здійснює 45 викладачів. У школі працюють відділи: фортепіанний, народний, струнно-смичковий, духовий, теоретичний, вокально-хоровий, відділ образотворчого мистецтва. На базі школи діють: хор учнів молодших класів,  хор учнів старших класів, ансамбль бандуристів, ансамбль скрипалів, камерний ансамбль скрипалів, дитячий духовий оркестр, оркестр народних інструментів. Вихованці школи мистецтв беруть активну участь і виборють призові місця у конкурсах різних рівнів.

kremenec.miskrada.org.ua