Головна Новини “Креатор-Буд” під керівництвом Ігоря Гуди облаштує відпочинкові та зелені зони на площі...

“Креатор-Буд” під керівництвом Ігоря Гуди облаштує відпочинкові та зелені зони на площі “Героїв Євромайдану”

Зелені острівці, зони відпочинку та фонтан незабаром з’являться на оновленій площі Героїв Євромайдану у Тернополі. Ряд основних робіт вже виконано, зокрема проклали підземні комунікації, вклали бруківку, зробили основу до пам’ятника Героям Небесної сотні. Всі роботи за власний кошт виконала будівельна компанія “Креатор-Буд” під керівництвом Ігоря Гуди.

Зараз площа очікує на головний елемент — сам пам’ятник. Нагадаємо, в нашому місті двічі проводили конкурс на кращий проект пам’ятника Героям Небесної сотні. У бліц-конкурсі перемогу отримала робота скульптора, Заслуженого художника України Романа Вільгушинського та Заслуженого архітектора України Івана Жовнича. Висота композиції становитиме 9 м (без постаменту), а сама фігура – майже 3 м. Композиція символізує декоративний вихор, на якому зображена незахищена фігура юнака як невинної жертви та Ангела – символу слави Героїв Небесної Сотні. Зробити пам’ятник і площу, як символ вдячності героям, запропонували тернополяни, втім, на благодійний рахунок коштів майже не надійшло, тому на пам’ятник з міського бюджету виділили два мільйони гривень, ще кілька мільйонів необхідно було на реконструкцію самої площі. Виконати роботи погодилась будівельна компанія “Креатор-Буд» під керівництвом Ігоря Гуда.

Зараз роботи над пам’ятником тривають, а тим часом на площі проведуть ряд завершальних робіт.

— Будуть т.з. декоративні острівці, клумби, деякі стануть зеленими оазами, одна клумба буде перероблена під фонтан, туди від бібліотеки буде відпочинкова зона, гарні лавочки, буде зроблене освітлення, — розповідає архітектор Ігор Гордій.

Пан Гордій каже, що відповідно до тематики, площа не буде розважальною, а всі оздоблювальні роботи виконають у офіційному стилі, адже поруч є музей, неподалік буде діловий центр, а сама площа присвячена нашим захисникам та Героям Євромайдану.

— Ми очікуємо, що площа стане важливим місцем в Тернополі: тут проводитимуть різні заходи, вшановуватимуть пам’ять наших Героїв, — додає Ігор Гордій.

Архітектор пишається тим, що працює над втіленням цього проекту і схвалює рішення директора будівельної компанії “Креатор-Буд” Ігоря Гуди, який виділив кілька мільйонів гривень на виконання всіх необхідних робіт.

— Площа Героїв Євромайдану має бути візитівкою Тернополя, адже перш за все це символ. Це подяка усім нашим Героям, які пожертвували найціннішим — власним життям. Це подяка тим, хто не замислюючись відстояв нашу Революцію Гідності, тим, хто покинув сім’ї та роботу і пішов боронити Батьківщину на Сході. Також, це символ вдячності усім волонтерам, які не покладаючи рук продовжують працювати і робити все для того, щоб допомогти у боротьбі. Виконати всі роботи для нас було принципово і дуже важливо, — зазначає Ігор Гуда.