Головна Новини Креативний директор школи з Тернополя розповів як перевіряє чи учні говорять правду

Креативний директор школи з Тернополя розповів як перевіряє чи учні говорять правду

Директор Тернопільської школи №6  Олександр Остапчук вкотре приємно потішив своїм нестандартним креативним підходом до виховання учнів. Директор розповів у ФБ про “магічну” рибку, яка перевіряє учнів на правдивість слів.

“Придбав у кабінет декоративну рибку. Вона особлива(легенда), бо якщо потримати руку на склі акваріума 10-15сек. то: якщо дитина два дні не говорила “грубих” слів і нікого не ображала, то рибка кольору не змінює. А якщо неетично висловлювалася і ображала однокласників – рибка змінює колір із синього на вишневий. Ця інформація мала шокуючий вплив на учнів 5-6класів і викликала жвавий практичний інтерес. До кабінету на перервах створювалися черги подивитися на рибку(наголошую:ПОДИВИТИСЯ) Ті, хто бажав спробувати дію такої рибки з острахом підходили до акваріума і запитували:”А якщо я тільки трішки кричав – рибка колір змінить?” “Якщо це було не образливо – то не змінить”,- відповідав їм. Найсміливіші(читай найспокійніші, найстриманіші, най…най….) приклали руку до акваріума по черзі і чекали вердикту. Рибка кольору не змінила. “УРА!”, закричали “чисті” душі і побігли всім розповідати про свій успіх. “А попросімо Максима потриматися за акваріум”,- сказав хтось із дівчаток. “Так, так, хай Максим спробує!”,- загомоніли інші. Максимчик занімів. “Та чого ж я? У нас в школі свобода:хочу торкаюся акваріума, а не хочу – не торкаюся. Можна я через два дні прийду?”. “Твоя справа. Приходь!”,- відповів Максиму. На другій перерві прийшов Назарчик подивитися на рибку. “Спробуєш?”,- запитав у нього. “Та я вчора на тренуванні трохи нервував і ,напевно, щось негарне сказав. Але можна я спробую?” . “Пробуй .Але після того, як торкнешся акваріума, потрібно рибці дати хвилину на реакцію , тому ми вийдемо із кабінету”,- сказав Назарові. Ми вийшли з кабінету(в кабінет непомітно для Назарчика зайшла секретар і замінила синю рибку на вишневу). Коли Назарчик побачив вишневу рибку, сказав:”Я не хотів сваритися, але Іван першим мене штовхнув, ну і я….. А рибка класна!”
Два дні рибки живуть у мене в кабінеті. Таких спокійних і ввічливих школярів немає в жодній школі(принаймі два дні) А я чекаю Максимчика…..