Головна Новини Крадій елементів залізничних колій на Тернопільщині замахнувся на життя поліцейського

Крадій елементів залізничних колій на Тернопільщині замахнувся на життя поліцейського

Випадок стався 4 квітня цього року на перегоні Копичинці–Гусятин (Тернопільська обл.), де 27 березня внаслідок крадіжки деталей колії зійшли з рейок два вагони пасажирського дизель-поїзда № 6285 Гусятин–Чортків.

Близько 17:00 того дня бригада колійників Чортківської дистанції колії прямувала дрезиною для виконання господарських робіт. Залізничники помітили кількох осіб, які розбирали верхню будову колії. Побачивши дрезину, що наближалася, зловмисники кинулися навтьоки, проте колійники почали переслідувати злодіїв і затримали одного з крадіїв. Під час попереднього огляду у нього виявили 10 колійних підкладок. Про факт крадіжки залізничники оперативно повідомили працівників Національної поліції та СБУ, а затриманого доправили до станції Гусятин та передали співробітникам Гусятинського відділу поліції.

Чоловік погодився проїхати з слідчо-оперативною групою до місцевого відділення поліції, щоб пояснити свій вчинок. Проте в якийсь момент він різким рухом руки приклав до шиї службовця предмет, схожий на складний ніж і почав вимагати зупинити транспорт. При невиконанні його вимоги погрожував розправою.

Відповідатиме хмельниччанин за двома статтями – напад на поліцейського та крадіжка. Триває слідство. Працівники поліції перевіряють підозрюваного на причетність до крадіжки деталей в результаті якої 27 березня пасажирський вагон зійшов з колії. Встановлюють оперативники і особу його спільника.

За матеріалами “Залізничного інфомраційного порталу” та Відділу комунікації поліції
Тернопільської області