Головна Новини Корпоративні права аграрного “остапа бендера” арештували

Корпоративні права аграрного “остапа бендера” арештували

Дніпровський районний суд Києва наклав арешт на корпоративні права Івана Гути в компаніях «Аграрна Городниця», «Кардан» і науково-виробничому об’єднанні «Довіра». Про це йдеться у відповідних визначеннях суду від 16 червня 2016 року.

 

Так, за поданням слідчого Дніпровського райсуду Києва А.В. Мірошниченко, накладено арешт на корпоративні права компанії «Кардан», зареєстрованої в Білогородці Київської області. Причина таких дій з боку слідчого – проведення досудового розслідування за фактом привласнення або розтрати чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні.

 

Досудовим розслідуванням встановили, що в день оголошення дефолту агрохолдингу «Мрія» 14 серпня 2014 року, з його балансу за вказівкою колишніх власників агрокомпанії підприємству «Делівері Трейд» передали техніку на 286 млн. грн. Ще 136 млн. грн. перевели за оплату послуг «Делівері Трейд» протягом вересня-жовтня 2014 року. Також був договір оренди сільгосптехніки зазначеного контрагента на суму близько 40 млн. грн. У лютому 2015 року «Делівері Трейд» перейменували в «КОЛЕКС» – підприємство, зареєстроване в Запорізькій області.

 

Аналогічне рішення Дніпровський райсуд Києва ухвалив стосовно науково-дослідного підприємства «Довіра», зареєстрованого в Тернопільській області. Держреєстратору Гусятинського району заборонили вчиняти будь-які дії щодо цього підприємства.

 

Ще одне рішення стосується арешту корпоративних прав на створену Гутою в кінці минулого року компанію «Аграрна Городниця» в Тернопільській області.

 

Також рішенням Дніпровського райсуду Києва заарештували особисте майно Івана, Андрія, Миколи, Олени, Вікторії і Клавдії Гут, а також колишнього технічного директора Мрії Руслана Бабинчук і менеджерів компанії Володимира Невістюк і Андрія Науменко.

 

Нагадаємо: вранці 1 липня 2016 року прес-служба «Мрії» повідомила, що близько 30 молодих людей проникли на територію автотранспортного підприємства агрохолдингу «Мрія» в Хоросткові і блокували склад запчастин. Водночас у компаніях «Глобал Від» і «Профіт-котроль», які представляють позицію Гути, спростовують аргументи «Мрії» на право власності АТП і його техніки, а також звинувачують агрохолдинг у незаконному зберіганні та використанні техніки.

«Профіт-контроль» тим часом зазначає, що в серпні 2015 року, згідно з постановою слідчого, агрохолдингу «Мрія» передали на зберігання 141 одиницю сільгосптехніки для проведення слідчих дій. Того ж місяці на техніку наклали арешт. Однак 29 червня 2016 року його зняли і «Профіт-контроль» отримала право цю техніку забрати. “Але забрати з відповідального зберігання техніку не вдалося, оскільки дві третини її

зникли. Зараз «Мрія» ховає техніку, яка належить «Профіт-контролю», – зазначає компанія, – пишеЛІГА.net.