Головна Новини “Коронавірус таки був”. У померлої з Почаєва на Covid-19 хворі діти й...

“Коронавірус таки був”. У померлої з Почаєва на Covid-19 хворі діти й чоловік

«На Великдень не стало мами…». Наталії Шилінській з Почаєва було 43 роки. У жінки троє дівчат – дві уже дорослі Люда й Інна і найменша – 4-річна Олександра. За чотири дні до Пасхи Наталія потрапила до місцевої лікарні з двосторонньою пневмонію. У неї одразу запідозрили Covid-19, та результат підтвердився у день смерті, пише Медіатор

Після трагічної звістки жителі Почаєва засумнівалися у приписах медиків. Пишуть: «у неї було хворе серце, до чого той коронавірус». Справді, розповідає журналістам МедіаТОР середуща дочка Інна, у мами боліло серце. Час від часу жінка підліковувалася. Але, що тепер скажеш – Covid-19 підтвердили в усієї сім’ї. Хворий чоловік померлої і дві старших дочки. Під сумнівом лише наймолодша, їй тест робитимуть повторно.

– Ніхто не сподівався, що усе так закінчиться. Ми говорили з нею до останнього, вона жалілася, що їй важко дихати. Без мами зараз важко. Ми її навіть не хоронили, лише тато з двома чоловіками, які копали яму, – розповідає Інна.   

Зараз уся сім’я на самоізоляції. Продукти приносять родичі і залишають. Недугу, кажуть, переносять легко. Температури ні в кого не має. Кашляє лише найстарша Люда. Вдома дезінфікують усе самотужки.

Де могла підхопити коронавірус померла, рідні не знають.

– Мама переважно була вдома, виходила лише в магазин, ні з ким підозрілим не контактувала. Напередодні ходила з старшою сестрою Людою на кладовище прибирати, але там нікого не було. До церкви також не ходила ні вона, ні ми.

А розпочалося усе таки з кашлю, каже дочка Інна. Згодом з’явилася температура 38,4, її збивали до 37,7. Так жінка лікувалася вдома три дні. В середу пішла поратися на город, де їй раптово стало погано. Рідні викликали швидку і відвезли до Почаївської лікарні. Ще чотири дні лікувалася там, допоки їй стан на Великдень сильно погіршився. Тоді  й підтвердили коронавірус і вже з таким діагнозом доправили до Тернопільської лікарні швидкої допомоги. Дорогою розповідає дочка, мама ще сварилася з татом, чому їде з нею в одній лише масці. У лікарні просила підключити до кисневого апарату, бо самостійно дихати не могла. Та в Тернополі за три години, після приїзду, її не стало…

Наталя БОРСУК