Головна Новини Коронавірус: на Тернопільщині хвора 1,5-річна дитина, в Умані – 6-місячна

Коронавірус: на Тернопільщині хвора 1,5-річна дитина, в Умані – 6-місячна

Наймолодший житель Тернопільщини ( третьої на сьогодні за кількістю хворих після столиці і Буковини), вражений коронавірусом – півторарічний хлопчик з села Лідихів Кременецького району. З району в тернопільську лікарню малюка направили з діагнозом запалення легенів, а вже в обласному центрі виявили у нього Covid-19, пише Україна молода

За повідомленням голови Кременецької райради Володимира Стефанського, це перший випадок зараження в районі. І дуже ймовірно, що заразив дитину рідний дядько, який нещодавно повернувся з Польщі.

“Дитина мешкає під одним дахом з батьками, п’ятирічним братом та дідусем. Жоден з них за кордоном не був. У ході перевірки стало відомо, що нещодавно з Польщі повернувся брат батька, який проживає у іншому селі. Саме батько напередодні відвідував родича, але сам дядько не контактував з дитиною і після повернення з-за кордону нікуди з будинку не виходив». Є інформація, що дитину везли до обласного центру в автомобілі саме її дядька, тож не виключено, що заразився малюк саме там. Всі члени сім’ї знаходяться вдома на самоізоляції, встановлюються всі особи, з ким вони контактували. Щодо хворого хлопчика, то він разом з мамою знаходиться у реанімації інфекційного відділення Тернопільської міської дитячої лікарні. Стан дитини – «важкий-стабільний, з позитивною динамікою», – повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Тим часом, за повідомленням Тернопільського штабу по боротьбі з коронавірусом, в тій же реанімації з підозрою на COVID-19 зараз знаходиться ще менша дитинка, віком 1 місяць і 10 днів, з Шумського району Тернопільщини. Ймовірне джерело зараження – також родич, який повернувся за кордону. Стан дитини – «відносно задовільний», лікарі чекають результатів лабораторного дослідження.

Окрім цього у Тернопільській міській дитячій лікарні перебуває ще четверо пацієнтів з підтвердженим COVID-19: одинадцятирічна дитина та її мама з Монастириського району – стан «відносно-задовільний», ще двоє дітей, 13 і 14 років, з цього ж району – стан однієї дитини «середньо-важкий», стан мами і ще однієї дитини – «відносно-задовільний».

Водночас, в Умані Черкаської області діагноз COVID-19 підтверджено в 6-місячної дитини, повідомив у фейсбуці міський голова Умані Олександр Цебрій.

“На 9:00 29.03 в стаціонарі КНП “Уманська міська лікарня” перебуває 6 хворих (зокрема одина 6-місячна дитина) з підтвердженим діагнозом COVID-19. В 1 людини підозра, зразки для дослідження відібрано і відправлено до вірусологічної лабораторії центру”, – написав він.

Цебрій додав, що ще трьох містян виписали під спостереження після отримання негативного результату аналізу на коронавірус. Загалом під наглядом перебувають 130 осіб, зокрема двоє співробітників “швидкої допомоги”.