Головна Новини Коронавірусом перехворіло лише 5% жителів Чортківської громади

Коронавірусом перехворіло лише 5% жителів Чортківської громади

Кожного дня ми бачимо статистичні дані щодо рівня захворюваності на коронавірус в Україні, області чи в конкретному місті. Скільки ж всього людей вже перехворіли у Чортківській громаді і чи можна на даний момент говорити про «колективний» імунітет розповів лікар-епідеміолог Олег Голінатий:🗣

✅«З початку епідемії у Чортківській громаді офіційно зареєстровано 1754 випадки захворювань на ковід. Ця цифра вказує на кількість мешканців, що зробили ПЛР-тест і він виявився позитивним. Якщо вираховувати відсоток тих, хто перехворів, то він становитиме приблизно 5% від загальної кількості людей, що проживають у громаді.

✅Сказати, що ця цифра точно відображає відсоток тих, хто хворів, ми не можемо. Є люди, які перенесли хворобу безсимптомно, є ті, що лікувалися самотужки і не робили ПЛР-тестування. Враховуючи це, можна сміливо вважати, що відсоток пацієнтів, які перехворіли ковідом буде більшим.

✅Як на мене, говорити про «колективний» імунітет ще зарано. Коронавірус повністю не вивчений. Вже бувало, що люди хворіли повторно. У Чортківському районі таких випадків зафіксували сім. Саме тому людям, які вже вилікувалися, не варто бути певними, що в них вже є сформований імунітет і вони більше не захворіють».