Головна Новини Корабель військово-морських сил України назвуть «Тернопіль 1540» – Тарас Білан

Корабель військово-морських сил України назвуть «Тернопіль 1540» – Тарас Білан

Військові моряки з нагоди професійного свята отримали подарунки від депутатів «БПП «Солідарність»
Одному з нових кораблів військово-морських сил України буде присвоєно назву на честь міста Тернополя. Про це повідомив депутат від фракції «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Тарас Білан, який у складі делегації Тернопільської міської ради в Одесі привітав військових моряків з професійним святом.
З нагоди Дня ВМС Збройних сил України військові моряки отримали необхідний інвентар від депутатів міської ради фракції «Блок Петра Порошенка «Солідарність».
«Військовому флоту передано набори ключів, сверл, круги до болгарок та багато чого іншого», – розповідає Тарас Білан.
У рамках поїздки відбулася зустріч з трьома делегаціями керівного складу військово-морських сил України.
«Обговорювалося питання щодо присвоєння одному з нових кораблів назви міста Тернопіль, а саме «Тернопіль 1540», як символ того, що у 1540-му році була перша згадка про наше місто», – каже Тарас Білан.
Нагадаємо, відповідне рішення згідно ініціативи депутата від фракції «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Тараса Білана раніше було ухвалено на сесії Тернопільської міської ради.
«На зустрічі в Одесі обговорювалось питання виготовлення закладної дошки та деякі інші технічні моменти. Переговори були надзвичайно складними, оскільки на присвоєння кораблю військово-морських сил України почесного звання певного міста України претендують ряд міст, зокрема Вінниця та інші», – зазначив Тарас Білан.
Завдяки потужній позиції тернопільської делегації рішення було підтримано.