Головна Новини Кооперативи Тернопільщині можуть отримати кошти на свій розвиток

Кооперативи Тернопільщині можуть отримати кошти на свій розвиток

Продовжуємо ознайомлювати громади Тернопільщини із новими можливостями по залученню донорських коштів на розвиток кооператиавного руху. На цей раз радники Тернопільського Центру розвитку місцевого самоврядування Програми “ULEAD з Європою” пропонують керівникам та членами кооперативів взяти участь у гранті спрямованому на покращення умов праці сільських жінок, зменшення їх ручної праці при утриманні молочних корів, підвищення якості молока та збільшення доходів сільських сімей.

Конкурс оголошений проектом Агентства США з міжнародного розвитку (USAID)«Підтримка аграрного і сільського розвитку» («Агросільрозвиток»), що здійснюється компанією «Кімонікс Інтернешнл Інк». Планується надати переможцю один грант на суму не більше 300 тис. грн.. За умовами гранту кошти мають бути спрямовані  на придбання доїльних апаратів та/або іншого обладнання, яким зможуть користуватись члени кооперативу. Особливо це стосується жінок з метою полегшення ручної праці в процесі доїння корів.  Термін дії підписаної грантової угоди за результатами конкурсу не повинен перевищувати 3 місяці. Результати конкурсу будуть оголошені  1 жовтня 2019 року.

“Цей грант чудова нагода для молочних коопертивів Тернопільщини отримати кошти на придбання сучасного обладнання. В нас діє багато успішних коопертиавів, які вже мають успіхи в проектному менеджменті. Сподіватимося, що креівники та члени коопертаивів звернуть увагу на цей конкурс, ми готові допомгти їм у заповненні заявки”, – зазначає радник з регіонального розвитку Тернопільського ЦРМС Наталія Онищук.

Напрямки діяльності в рамках гранту:

  • Запровадження сучасних технологій утримання та доїння молочних корів
  • Зменшення ручної праці жінок та підвищення економічної ефективності молочних ферм;
  • Збільшення дохід членів кооперативу, насамперед жінок завдяки підвищенню якості молока.
  • Підвищення конкурентоспроможності кооперативу на ринку.

Подача заявок на українській мові з обсягом не більше 14 сторінок. Всі документи (заявка технічна пропозиція, бюджет та інші супровідні документи) подаються в електронному форматі на поштову адресу  grants@ukraineards.com з посиланням на RFA-10. Кінцевий термін прийому заявок – 28 серпня 2019 року до 18.00 год. Докладніше про програму грантів, вимоги до заявників, форму бюджету можна почитати за цим посиланням.