Головна Новини Конфіскувати майно Януковича не дає клан екс-президента

Конфіскувати майно Януковича не дає клан екс-президента

Народний депутат від «Народного фронту» Роман Заставний та його колеги по фракції у парламенті заявили, що закон про спецконфіскацію не прийнятий через міністра екології періоду Януковича – Злочевський. Протягом останніх тижнів корупціонер тиснув на певних народних депутатів, щоб ті не голосували за спецконфіскацію.

В той же час, наголошує Роман Заставний, необхідно розуміти, що законопроект стосується виключно грошей Януковича і не поширюється на інших осіб. «В даному проекті про конфіскацію враховано всі зауваження та правки. Завдяки цьому рішенню 1,5 млрд.дол., які заарештував ще Уряд Яценюка, вдасться направити в держбюджет», – запевняє Роман Заставний. Якщо ж це рішення не підтримати зараз, в кінці грудня ці гроші будуть розблоковані і їх повернуть на рахунки колишнього президента.

Фракція «Народний фронт» пропонує виділити з цієї суми: 10 млрд.грн – на оборону, 10 млрд.грн – на відновлення доріг, 2 млрд.грн – на продовження реформи Національної поліції, 600 млн.грн – на Держприкордонслужбу, 300 млн.грн – Держслужбі з надзвичайних ситуацій на паливо, 2 млрд.грн – на соціально-економічний розвиток областей, 18 млрд.грн – на підвищення зарплат бюджетникам.

Далі «Народний фронт» вимагатиме, щоб питання спецконфіскації передали на розгляд в Антикорупційне бюро.