Головна Новини Контролери та муніципальна інспекція перевіряють наявність квитків у пасажирів громадського транспорту Тернополя

Контролери та муніципальна інспекція перевіряють наявність квитків у пасажирів громадського транспорту Тернополя

З 1 липня у Тернополі працівники муніципальної інспекції спільно з контролерами КП «Тернопільелектротранс» розпочали здійснювати щоденні рейди міським громадським транспортом, метою яких є перевірка пасажирів на наявність проїзних квитків та чинних документів, що посвідчують право пільгового проїзду.

Як наголосив начальник управління муніципальної інспекції Ігор Максимів, щоденно працюватимуть спільні групи у складі двох контролерів та муніципального інспектора, які в різний час доби та на різних маршрутах громадського транспорту міста здійснюватимуть контроль за оплатою проїзду пасажирами та за видачею водіями і кондукторами проїзних квитків, роздрукованих з валідатора.

«Пасажирам за безквитковий проїзд поки що ми робимо лише попередження та проводимо роз’яснювальну бесіду, проте уже найближчим часом у разі  відсутності в пасажира квитка, ми будемо виписувати штрафи  у двадцятикратному розмірі від вартості проїзду», – додає Ігор Максимів.

Тож закликаюємо усіх тернополян бути відповідальними та після сплати за проїзд у громадському транспорті вимагати у водіїв чи кондукторів разовий документ на право проїзду (квиток), роздрукований з валідатора. Адже за безквитковий проїзд саме пасажир підлягає адміністративній відповідальності за ч.2 ст. 135 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Звертаємося також до жителів Тернополя з проханням повідомляти працівників управління муніципальної інспекції про факти виявлення порушень у тролейбусах, автобусах або маршрутках. Зробити це можна за тел.: 40 41 67 та +38 073 015 1481 (Viber).

До слова, під час рейдів контролери перевірятимуть також дотримання пасажирами, кондукторами і водіями карантинних вимог – а саме: носіння засобів індивідуального захисту під час проїзду в громадському транспорті та здійснення перевезень в межах місць для сидіння.