Головна Новини Комісія Держпраці встановила, що на підприємстві Гадза тракторист стік кров’ю

Комісія Держпраці встановила, що на підприємстві Гадза тракторист стік кров’ю

Комісія Управління Держпраці у Тернопільській області завершила розслідування нещасного випадку із смертельним наслідком, який стався 24 жовтня 2017 року о 15 год. на полі ТзОВ «Бучачагрохлібпром» з трактористом-машиністом.

Зранку 24 жовтня працівник прийшов на роботу, де йому провели передрейсовий медичний огляд, тестування на вміст алкоголю, проведено технічний огляд техніки, після чого він виїхав із тракторної бригади виконувати свою роботу. Близько 15 год. потерпілого знайшли без ознак життя у полі – двигун трактора працював, між трактором та бочкою виявлено напівоголене тіло, кардан крутився разом з одягом потерпілого. Згідно із довідкою судово-медичної експертизи смерть працівника настала від гострої кровотечі внаслідок травматичної ампутації лівої верхньої кінцівки.

Комісія визначила причини нещасного випадку – організаційні та психофізіологічні. Роботи виконувалися без засобів колективного захисту, не було встановлено захисне огородження на карданний вал приводу водяного насоса бочки, працівник перебував на робочому місці у стані алкогольного сп’яніння, що підтверджено медичним висновком.

Посадовим особам підприємства доручено здійснити заходи щодо усунення причин нещасного випадку. Члени комісії мали зустріч із сім’єю потерпілого та роз’яснили права, які надаються внаслідок нещасного випадку відповідно до вимог чинного законодавства.