Головна Новини Кому в результаті протистоянь віддали гаражі на «Алясці»?

Кому в результаті протистоянь віддали гаражі на «Алясці»?

Вже близько семи років триває боротьба членів обслуговуючого гаражного кооперативу «Аляска Авто». Намагаючись відстояти свої законні права, чоловіки буквально пооббивали пороги чиновницьких кабінетів… Єдиний, хто все ж вникнув у ситуацію, почув людей та став на їхню сторону – голова Тернопільської ОДА Степан Барна. І от, за крок до того, як гаражі, нарешті, зможуть стати законною власністю автомобілістів, знову насувається «буря».

На заваді тому, що члени кооперативу «Аляска Авто» ніяк не можуть добитися справедливості, «темні» плани керівництва заводу «Промінь». Вони хочуть порізати на металобрухт не лише сам завод, а й віддати під забудову територію гаражного кооперативу. Не складно передбачити, які методи можуть застосувати ті, кому «перейшли дорогу».

Але про все по-порядку.

Спорудження гаражних боксів їх власники, а це колишні працівники тернопільських підприємств, які в роки економічної кризи фактично були викинуті на вулицю, здійснювали за власні кошти. Це було майже два десятки років тому. Тоді у них не виникало жодних проблем, адже своєчасно розраховувалися за оренду з державним науково-технічним підприємством «Промінь», на території якого знаходилися гаражі і яке, відповідно, займалося обслуговуванням автостоянки. Проблеми розпочалися після того, як у жовтні 2012 року підприємство, не попередивши власників гаражів, в односторонньому порядку розірвало діючі угоди та припинило постачання електроенергії для потреб освітлення та охорони території.

Члени гаражного кооперативу небезпідставно стверджують, що тодішнє керівництво ТДНТП «Промінь» зловмисно хотіло використати її більш вигідно для самих себе.

І по цьому були конкретні приклади. Починаючи з 2001 року ТДНТП «Промінь» вилучило земельні ділянки і віддало в користування різним організаціям та приватним особам 10,2 га землі із загальної площі 24,13096 га, зокрема: ПП «Інтеграл» – 1,1341 га, ФОП Кропива – 2, 232 га та іншим. Всі дані про вилучення занесено до Державного акту на право постійного користування землею (серія та номер: ІІ – ТР № 001553 від 05.12.2000 року).

Та навіть більше, свого часу «Промінь» добровільно передав ділянку, де розташовані гаражі, в міську раду для житлового будівництва. Це вже точно означало, що гаражні бокси поріжуть на брухт, і автомобілістам ніхто не компенсує вкладень, незважаючи на те, що вони завжди були сумлінними орендарями. Протестами та зверненням у суд, членам кооперативу, все ж вдалося захиститися… на якийсь час…