Головна Новини Комунальне підприємство програло суд тернополянці

Комунальне підприємство програло суд тернополянці

Колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ погодилась із правовою позицією апеляційного суду Тернопільської області та відхилив касаційну скаргу комунального підприємства ТОВ “Коменерго-Тернопіль 3” про відшкодування понад 20 тис. грн. шкоди власниці затопленої квартири Ользі С. Про це повідомили в прес службі апеляційного суду Тернопільської області

Згідно з матеріалами справи, у січні 2015 року Ольга С. звернулась до суду першої інстанції з позовом до КП ТОВ “Коменерго-Тернопіль-3” про неналежне утримання покрівлі дев’ятиповерхового будинку, внаслідок чого під час дощів її квартиру, розташовану на останньому поверсі багатоповерхівки, неодноразово затоплювало. Відтак позивачка вимагала відшкодування завданої шкоди.

Судом було встановлено, що рішенням виконавчого комітету Тернопільської міської ради від 17 квітня 2013 року, балансоутримувачем вказаного будинку є ТОВ “Коменерго-Тернопіль-3”. У період із вересень 2012 року по березень 2013 року працівниками даного комунального підприємства було складено чотири акти про затоплення внаслідок дощів квартир, розташованих на дев’ятому поверсі житлового будинку. Крім того, 22 серпня 2013 року позивачка звернулась із заявами до міського голови Тернополя та начальника управління ЖКГ Тернопільської міської ради щодо невиконання своїх обов’язків із ремонту покрівлі будинку ТОВ “Коменерго-Тернопіль-3” та просила вжити заходи. Лише після цього покрівлю відремонтували.

Згідно з Висновком про вартість заподіяної шкоди від 27 жовтня 2014 року, внаслідок затоплення власниці квартири Ользі С. було завдано збитків на суму понад 15 тис. грн. За рішенням апеляційного суду Тернопільської області, зазначена сума разом із моральними збитками (а це понад 20 тис. грн) підлягає відшкодуванню.

У своїй касаційній скарзі комунальне підприємство ТОВ “Коменерго-Тернопіль-3” просило рішення апеляційного суду скасувати, а справу передати на новий розгляд у суд першої інстанції.

Перевіривши матеріали справи, колегія суддів ВССУ прийшла до висновку, що суд попередньої інстанції правильно встановив та належно оцінив усі обставини справи, рішення виніс із додержанням усіх норм матеріального та процесуального права, тому підстав для скасування немає. Виходячи з цього, Вищий спеціалізований суд України відхилив касаційну скаргу “Коменерго-Тернопіль-3” та зобов’язав комунальне підприємство компенсувати позивачці понад 20 тис. грн завданої шкоди.