Головна Новини Компанія «Креатор-Буд» продовжує будувати житло для ветеранів АТО

Компанія «Креатор-Буд» продовжує будувати житло для ветеранів АТО

Три тисячі квадратних метрів житла передасть бійцям АТО будівельна компанія «Креатор-Буд» з ініціативи її керівника Ігоря Гуди. Вже зараз ветеранам АТО передали сертифікати на дванадцять квартир. Планувалось, що квартири збудують в новому мікрорайоні міста на Підволочиському шосе, але згодом вирішили, щоб не чекати так довго, бійцям передадуть квартири, які збудують раніше у різних мікрорайонах. Компанія «Креатор-Буд» виділила три тисячі метрів квадратних на квартири бійцям, поки розподілили лише 600 метрів квадратних.
На інші квартири можуть претендувати ветерани АТО, які виконували завдання на Сході та опинились в складних життєвих обставинах. Претендентів для отримання житла визначає спеціальна комісія, в яку входять ветерани АТО, а також ті, хто продовжує виконувати бойові завдання. Таким чином список формують не в міській раді чи у будівельній компанії, а власне бойові побратими визначають імена тих, хто має найбільшу потребу в житлі.
Член комісії Роман Мельник теж є бійцем АТО. Він зазначає, що спочатку не дуже довіряв забудовнику чи міській раді, бо вважав, що будуть якісь складнощі. Але коли все вдалось, то він був перший, хто дякував керівництву «Креатор-Буду» за чесність та виконання обіцянок.
— Така ініціатива, мабуть, перша в Україні, — додав Роман Мельник.
Ветеран третього полку спеціального призначення Володимир Розум’як, який є одним з членів комісії, додає, що поки квартири виділили тим, хто найбільше потребував: це одинокі чоловіки, які самі виховують дітей, ті, хто був поранений, багатодітні.
— Не було такого, що «от я воював», дайте мені. Ні. Дивились, в кого справді є потреба. Якщо ти маєш де жити, то живи собі. Людям, яким виділили, то вони справді не мали власного житла.
Ветеран АТО Сергій Бурка каже, що виділення квартири дуже розрадило його, адже коли повернувся, то залишився біля розбитого корита: без житла, після поранення, до всього — покинула дружина.
— Сталось так, що лишився сам з дитиною, залишила дружина. Віддав Батьківщині 5 років служби, повернувся, а нічого не було ні спереду, ні ззаду. Ще й поранення отримав. Хотілось хоч би свого куточка. Така ініціатива місцевих волонтерів та Ігоря Гуди про виділення житлової площі — це, м’яко кажучи, в мене був шок. Значить, все таки було недаремно, — Бурка Сергій.
Бійці зазначають, що комісія по всіх претендентах голосувала одноголосно, всі 12 кандидатур не викликали ні дискусій, ні обговорень. Квартири отримали Валерій Чоботар, Іван Гуня, Андрій Джерелейко, Василь Бісовський, Руслан Муляр, Віталій Фидрин, Бурка Сергій, Руслан Андросюк, Ярослав Антонюк, Василь Сентик, Олександр Іриця, Едуард Дарзуля.
Бійці наголошують, що 600 розподілених метрів це лише початок, адже є ще 2400 метрів, які поки не розподілені.