Головна Новини Компанія «Агропродсервіс» входить в п’ятірку кращих платників податків Тернопільщини

Компанія «Агропродсервіс» входить в п’ятірку кращих платників податків Тернопільщини

Підбиваючи підсумки роботи у 2016 році, керівник Державної фіскальної служби у Тернопільській області Ігор Комендат назвав кращих платників податків Тернопільщини до зведеного бюджету.
За його словами, компанія «Агропродсервіс» увійшла в п’ятірку кращих бюджетонаповнюючих підприємств краю, повідомляють на сайті підприємства (
http://agroprodservice.com.).

Так, частка компанії у сплаті податків до державного бюджету становила 1,4% від загальної суми сплачених до скарбниці коштів. А питома вага податкових надходжень від «Агропродсервісу» до місцевого бюджету становила 1,5%.

Загалом, за словами фіскалів, в структурі надходжень до бюджетів різних рівнів, аграрна галузь є лідером. Питома вага галузі у сплаті податків до державного бюджету становить понад 20% і до місцевого – 17%.

«Сільське господарство, у першу чергу, забезпечує ПДФО – податки із доходів фізичних осіб, – пояснює Ігор Комендат. – Для нашої області характерною є сплата ПДФО із виплати паїв. Нам усім повезло, що на Тернопіллі не так багато агрохолдингів, незареєстрованих у нашій області. Це є «плюсом». Йде здорова конкуренція, а тому підвищуються виплати за паями.

За його словами, зростають не лише надходження до бюджетів, а й доходи населення. Крім того, аграрії усе частіше проявляють себе як соціально відповідальні роботодавці.